הטעמים החמצמצים של היוגורט מקבלים תפנית אחרת לגמרי עם תוספת הדבש בעוגה ואם בוחרים להתשמש גם במעט שמן זית, הרי שהעוגה הזאת מגלמת בצורה כה מעודנת – טעמים אר. ישראליים מרומזים. יש לה מרקם מעט שונה מעוגות בחושות אחרות בשל הרכיבים המיוחדים והיא נהדרת לצד תה חם ומתוק.
עוגה בחושה עם יוגורט, דבש ואוכמניות
מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות גדושות דבש
- 1 וחצי כוסות קמח (אפשר גם כוסמין לבן)
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 וחצי גביעי יוגורט יווני סמיך ועשיר (200 גרם)
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1/4 כוס שמן זית עדין טעם
- 1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
- מעט סוכרה דמררה לזרייה
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הדבש ומקציפים יחדיו.
- בעזרת וו גיטרה מוסיפים לסירוגין את הקמח ואבקת האפייה עם היוגורט, החמאה והשמן.
- מערבלים מעט, רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
- מקפלים פנימה את האוכמניות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, מפזרים מעל סוכר דמררה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, במשך כ-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.