שתי המילים האהובות עליי ביותר הן - זריז וקל, תנו לי מתכון זריז וקל ואני מאושרת. זאת אחת הסיבות שאני כל כך אוהבת את המתכון הזה, צריכים סיבה נוספת? חכו שתגלו כמה הן טעימות.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אל תוותרו על הירקות או העשבים, הם הופכים את הקציצה לאוורירית.
- אפשר לעשות את התערובת לקציצות יום לפני, ואז להקפיץ לתנור לפני ארוחת הערב או הצהריים.
- אם יש לכם זמן תנו לתערובת לנוח קצת במקרר, לפני שתחלקו אותה לכדורים. זה ייתן הזדמנות לפירורי הפנקו לשתות את הנוזלים ולהתייצב.
- אם לא בא לכם על רוטב מתוק נסו לערבב רוטב צ'ילי חריף עם רוטב צ'ילי מתוק. זה יאזן לכם את המתיקות.
קציצות עוף תאילנדיות אפויות
מצרכים:
- 500 גרם עוף טחון
- 1 ביצה
- צרור כוסברה טריה קצוצה
- 1 גמבה קצוצה היטב
- 1 כף וחצי שורש ג'ינג'ר כתוש או 1 כף אבקת ג'ינג'ר
- 1 כף למון גראס (אופציה)
- 1 כף שום כתוש
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
- 2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק דק
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה
- בקערה גדולה שמים את העוף הטחון, הביצה, הכוסברה, הגמבה, הג'ינג'ר, הלמון גראס, השום הכתוש, המלח, הפלפל השחור ופירורי הפנקו.
- מערבבים היטב עם מרית סיליקון לעיסה אחידה וחלקה. העיסה צריכה להיות דביקה אבל יציבה. אם יש צורך, מוסיפים עוד כמה כפות פירורי פנקו. נותנים לתערובת לפחות 20 דקות להתייצב.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים מגש או תבנית אפיה ומניחים בצד.
- יוצרים כדורים שווים בגודל של כדור גולף בערך (אני משתמשת בכף קפיצית) ומסדרים אותם על מגש אפייה.
- מכניסים לתנור למשך 10 דקות או עד שהקציצות מקבלות צבע יפה.
- מוציאים את המגש מהתנור ומברישים את רוטב הצ'ילי על הקציצות.
- מכניסים את הקציצות בחזרה לתנור למשך 5-10 דקות נוספות או עד שהן נאפות לגמרי והרוטב הצטמצם.
- מוציאים את הקציצות מהתנור ומברישים שוב מעט רוטב צ'ילי מעליהן.
- מפזרים בצל ירוק מלמעלה ומגישים.
בטור הקודם הכינה ליאת מתכון לתפוחי אדמה האסלבק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו