פשוט לתלוש: עוגת בועות שמרים שוקולד וריבת חלב

אתם יכולים לקרוא לה "עוגת בועות", "עוגת תלוש אותי" או פשוט "עוגת שמרים" - מה שבטוח - זאת העוגה שלכם לסופ"ש

עוגת בועות שמרים "תלוש אותי". צילום: ליאת נעמי שירית

עוגת שמרים "תלוש אותי" היא עוגה שלא פורסים בסכין, פשוט "תולשים" ממנה כדור ואוכלים. באנגלית יש לה שם יותר מתוק - עוגת בועות (באבלס) והיא מזכירה לחם קופים, בזכות אפקט התלישה.

כמה כיף לתלוש, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אתם לא חייבים להיצמד לשילוב של ריבת חלב ושוקולד. יכולים למצוא תחליפים אחרים שאוהים, למשל חלב ממותק ושוקולד לבן.
  • אפשר לפזר אגוזים או להוסיף פירות יבשים קצוצים בין הכדורים.
  • הבצק הזה הוא בצק מעולה אבל אתם יכולים להשתמש בטכניקה של " כדורי תלוש אותי" עם כל בצק שמרים אחר, גם בצק חלה לדוגמא.
  • אני שיחקתי עם הגדלים של הכדורים שיהיה עניין בפה ובעין, אבל אתם יכולים לעשות אותם שווים.
הנאה מובטחת, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגת שמרים בועות עם ריבת חלב ושוקולד


חומרים לבצק:
(2 עוגות בינוניות או אחת גדולה)

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב חמים
  • 4 וחצי כוסות (625 גרם) קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  •  3 ביצים
  •  8 כפות (115 גרם) חמאה רכה

לציפוי:

  •  400 גרם ריבת חלב או כל סוג של קרמל
  •  100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • מעט מלח 

אופן ההכנה:

  1.  בקערה קטנה מערבבים היטב את החלב והשמרים, מניחים בצד חמש דקות, כדי לתת לשמרים לתסוס.
  2. בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח והסוכר, מערבבים היטב ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהן נטמעות בבצק.
  4. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בבצק.
  5. מוסיפים בהדרגה את החלב עם השמרים ולשים 8-10 דקות עד שהבצק אחיד והוא נפרד מהדפנות (אם הבצק דביק מדי, הוסיפו כף-שתיים קמח).
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח לחה ונותניםלבצק להכפיל את נפחו, כשעה וחצי - שעתיים, או לילה במקרר (אפשר גם שעה בחוץ ושעה במקרר - הזמן שהוא מבלה במקרר עוזר לבצק להתייצב).
  7. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה - מניחים בצד.
  8. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות.
  9. קורצים מהבצק חתיכה בגודל של אגוז, מגלגלים אותה לכדור ומניחים בצד.
  10. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק (כאמור, אפשר לשחק עם הגדלים). נותנים לכדורים לנוח דקה-שתיים.
  11. מפזרים בתחתית התבנית ריבת חלב בנדיבות. מניחים מספר כדורים בתחתית עם רווחים גדולים ביניהם (תשאירו לכדורים מקום לתפוח), מפזרים בין הכדורים את השוקולד הקצוץ, מטפטפים מעל לכדורים ריבת חלב ומפזרים קורט מלח.
  12. חוזרים על התהליך עם שאר הכדורים עד שהתבנית מתמלאת.
  13. מכסים את התבנית בצורה רופפת ונותנים לכדורים לתפוח 30-40 דקות או עד שהם מכפילים את נפחם.
  14. חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
  15. מכניסים את התבנית לתנור למשך 30-35 דקות או עד שהכדורים מקבלים צבע שחום יפה.
  16. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט.
  17. אם רוצים - מעבירים מברשת מלאה בריבת חלב על הכדורים.
יפה גם לפני האפייה, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר