ישנם לא מעט ימים בהם אני נאלצת לעבוד שעות כל כך ארוכות עד שאני מוצאת את עצמי מבשלת ארוחת צהריים לילדיי בשעת בוקר מוקדמת מאוד. רק כששלוש קערות מלאות בכל טוב ניצבות על השיש, ממתינות לחימום, אצא ליומי שקטה ומסופקת. אחד הסירים הוותיקים והקלילים - הוא סיר של פסטה ים תיכונית, טעימה ופשוטה ועליה תועפות של פירורי לחם קלויים-להם קוראים בעגה קולינארית-פרמזן עניים.
פסטה עגבניות ועוף
מרכיבים ל-5 מנות:
- 1 חבילת פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
- 1 כוס שמן זית
- 1/2 קילו עגבניות שרי
- 10 שיני שום פרוסות לחצי לאורכן
- מספר פרוסות פלפל ירוק חריף (לפי מידת החריפות שאוהבים)
- 8 זיתים (איזה שאוהבים) קצוצים
- 4 כפות רסק עגבניות איכותי
- חופן עליי אורגנו טרי
- מלח לפי הטעם
- תערובת תבלינים טוסקנה, לפי הטעם
- 500 גרם שניצל עוף דק חתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית.
- מוסיפים לשמן החם (לא רותח) את העגבניות, השום, הפלפל החריף והזיתים, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשום מתרכך והעגבניות מתפרקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות,האורגנו והתבלינים ומערבבים. מעבירים לקערה.
- לאותה מחבת מוסיפים מעט מאוד שמן זית, מקפיצים את קוביות חזה העוף עד שמשנים את צבעם ומוסיפים לקערה עם הרוטב.
- מנגבים את המחבת וקולים עליה את פירורי הלחם על להבה נמוכה למשך דקותיים עד שמזהיב קלות (זהירות לא לשרוף), מעבירים את פירורי הלחם לקערה קטנה.
- למחבת מוסיפים את הרוטב עם העוף ואז את הפסטה המבושלת ומערבבים יחדיו.
- מעבירים לקערות הגשה, מפזרים מעל את פירורי הלחם הקלויים ומגישים.