עוגת התפוחים הקלה והטעימה בעולם. צילום: ליאת נעמי שירית

מתכון לעוגת תפוחים הכי טעימה וזריזה בעולם

ליאת נעמי שירית אופה את העוגה הזאת לזכרו של יששכר נתן שנפל במלחמת "חרבות ברזל" לפני שנה • "עוגת התפוחים שהוא אהב מסמלת בדיוק את מי שהוא היה, רך ונימוח, פשוט, טעים ומכבד" ספדה לו אחותו

[object Object]

יש משהו בפשטות הדברים שלעולם לא עובר, כמו עוגה, כמו זיכרון, כמו געגועים. אני מצרפת כאן את המילים שכתבה רחל, אחותו של יששכר נתן.

"אחי יששכר, רב סרן ביחידת מגלן, או בשבילי, אחי הקטן. ביום שישי 10 בנובמבר 2023 יששכר והצוות שלו נכנסים לעזה למבצע להצלת החטופים במחנה הפליטים שאטי. ביום ראשון המבצע מסתבך וכדור אחד פוגע ישירות באחי והורג אותו. בן 28 בנופלו. ככה זה נגמר, לכאורה. אבל, הסיפור שלו רק מתחיל. כי מהרגע שהוא נפל, אנחנו לא מפסיקים לשמוע עליו עדויות וסיפורים מסמרי שיער מהמשפחות שהוא הציל בכפר עזה, בשבעה באוקטובר. הוא היה הצנוע באדם. אף פעם לא דיבר ארוכות על עצמו או על ההישגים הרבים שלו. המטרה מול עיניו תמיד הייתה שמירה על האדמה הקדושה והצלת חיי אדם. הוא ראה לחיילים שלו את הלב, ותמיד הקדיש מעצמו מאה אחוז יותר מהמצופה. אני לא יכולה להגיד במספר כמה חיי אדם הוא הציל הן בשבעה באוקטובר וגם הרבה לפני כן, לאורך כל השירות הצבאי שלו בקבע. בעצם עד אותו כדור בעזה, שסיים את השליחות שלו בעל כורחו, אפשר לומר. עוגת התפוחים שהוא אהב מסמלת בדיוק את מי שהוא היה, רך ונימוח פשוט, טעים ומכבד. מלא בשמחת חיים עם לב גדול ומואר. והאור שלו ממשיך להאיר אנשים שרק רוצים לעשות לזכותו ולמענו אחרי כל מה שהוא נתן מעצמו. וזה מרגש".

לאתר לזכרו של יששכר נתן

עוגת התפוחים של יששכר, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגת התפוחים של יששכר

כמה מילים לפני:

  • אפשר להוסיף גרדת לימון או תפוז לבלילה, תמיד מרים.
  • אפשר להרטיב את העוגה כשהיא יוצאת בסירופ מייפל.
  • אפשר לפזר אגוזים קצוצים מעל העוגה לפני האפייה או אבקת סוכר אחרי שהיא יוצאת מהתנור ומתקררת.
  • ועוד משהו - עוגת תפוחים הכי טעימה יום אחרי.

מצרכים:

  • 4 תפוחים מסוג גרני סמית או פינק ליידי, מגוררים
  •  1 כוס שמן
  •  1 ורבע כוס סוכר
  •  3 ביצים
  •  2 כוסות קמח
  •  2 כפיות אבקת אפיה
  •  1/2 כפית סודה לשתיה
  •  1 כפית קינמון
  •  1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבבים היטב את התפוחים המגורדים, השמן, הביצים והסוכר.
  4. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתייה, הקינמון והאגוזים הקצוצים. מעבירים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים רק עד שהבלילה מתאחה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומכניסים למשך 40 דקות בערך או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.

תודה יששכר על האור הגדול שהשארת.
אזכרתו תתקיים מחר, יום שישי כ"ח במר חשוון.

יששכר נתן, צילום: באדיבות המשפחה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו