חמין לעצלנים
מצרכים ל-4 מנות:
- 1.200 ק"ג שפונדרה, פרוסה עם העצם
- 4 עצמות מח
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים קלופים ופרוסים
- 2 גזרים קלופים ופרוסים
- 4 כוסות גריסי פנינה
- 2 כפות סילאן תמרים ללא תוספת סוכר
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בסיר רחב שוליים מחממים את השמן, מתבלים את הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים.
- מוסיפים את הבצלים ואת הגזרים וממשיכים להשחים.
- מוסיפים את יתר החומרים, מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים במשך הלילה בתנור בחום של 100 מעלות.