חמין לעצלנים: כי לכולנו מגיע להתחמם בסופ"ש

מאיה דרין עם מתכון לחמין פשוט וקל, שלא דורש מכם מאמץ, רק כמו כל חמין טוב - סבלנות

חמין לעצלנים. צילום: לירון אלמוג

חמין לעצלנים

מצרכים ל-4 מנות:

  • 1.200 ק"ג שפונדרה, פרוסה עם העצם
  • 4 עצמות מח
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים קלופים ופרוסים
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים
  • 4 כוסות גריסי פנינה
  • 2 כפות סילאן תמרים ללא תוספת סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב שוליים מחממים את השמן, מתבלים את הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים.
  2. מוסיפים את הבצלים ואת הגזרים וממשיכים להשחים.
  3. מוסיפים את יתר החומרים, מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  5. מבשלים במשך הלילה בתנור בחום של 100 מעלות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר