הזמן הכתום: מרק דלעת וגזר שיחמם לכם את השבוע

בשבוע קר כזה, אין כמו מרק כתום, עשיר ומנחם שיחמם לכם את הגוף ואת הלב

מרק דלעת, אבקת קארי ויוגורט. צילום: לירון אלמוג

מרק דלעת וגזר כתום

מצרכים ל-8 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, פרוסה לפרוסות גדולות
  • 5  גזרים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • 2 מקלות קינמון קטנים
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 1 פלפל שאטה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:

  • 8 כפות גדושות יוגורט
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 8 כפות גרעיני דלעת קלויים
  • חופן עליי כוסברה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הכרישה והגזר, מוסיפים את שיני השום ואת קוביות הדלעת.
  2. מערבבים היטב את הירקות בתוך הסיר ומוסיפים את זרעי הכוסברה, מקלות הקינמון, אבקת הקארי ופלפל שאטה.
  3. מערבבים עד שארומת התבלינים מתפשטת. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי ומבשלים כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
  4. מסננים את הירקות ושומרים את נוזלי הבישול. טוחנים עם בלנדר מוט את הירקות ומוסיפים את הנוזלים לפי הצורך למרקם חלק וסמיך. מתקנים תיבול ומסננים אם רוצים.
  5. בהגשה: מערבבים את היוגורט עם הקארי ומקשטים את המרק. מפזרים גרעיני דלעת קלויים ועליי כוסברה ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר