מרק דלעת וגזר כתום
מצרכים ל-8 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 1 כרישה, פרוסה לפרוסות גדולות
- 5 גזרים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
- 5 שיני שום קלופות
- 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 2 כפות זרעי כוסברה
- 2 מקלות קינמון קטנים
- 2 כפות אבקת קארי
- 1 פלפל שאטה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
- 8 כפות גדושות יוגורט
- 2 כפיות אבקת קארי
- 8 כפות גרעיני דלעת קלויים
- חופן עליי כוסברה
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הכרישה והגזר, מוסיפים את שיני השום ואת קוביות הדלעת.
- מערבבים היטב את הירקות בתוך הסיר ומוסיפים את זרעי הכוסברה, מקלות הקינמון, אבקת הקארי ופלפל שאטה.
- מערבבים עד שארומת התבלינים מתפשטת. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי ומבשלים כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מסננים את הירקות ושומרים את נוזלי הבישול. טוחנים עם בלנדר מוט את הירקות ומוסיפים את הנוזלים לפי הצורך למרקם חלק וסמיך. מתקנים תיבול ומסננים אם רוצים.
- בהגשה: מערבבים את היוגורט עם הקארי ומקשטים את המרק. מפזרים גרעיני דלעת קלויים ועליי כוסברה ומגישים.