אני עוקבת באדיקות אחרי המטבח הבלקני ואחרי בלוגים יווניים. אין שום דבר חדש תחת הפילו - אותו פילו, אותו משחק, ואיך שהוא הוא תמיד מצליח לשבות אותי מחדש. אולי זה מיעוט המרכיבים, אולי הפציחות של העלים ואולי זה הגעגועים שלי לשקט של יוון. ביוון כל הסיומות של אוכל נגמרות ב-PITA והמאפה הזה לא יוצא דופן - TRIPITA - סוג של פאי מקומט שמחביא בתוכו איים של יוון.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- את עלי הפילו, אני ממליצה להפשיר בלילה במקרר. שעה לפני בניית המאפה, תוציאו אותם מהמקרר כדי להביא אותם לטמפרטורת החדר.
- את הכרישה אפשר להחליף בכל בצל אחר.
- אפשר להוסיף שברי אגוזים למאפה ואפשר גם לשחק בתבלינים. אם הפילו חופשי, אז גם אתם.
- ואם באמת בא לכם ללכת רחוק אפשר להחליף את המילוי לחלוטין. אפשר לטבען אותו, אפשר להפוך אותו לבשרי. הכל הולך.
מאפה פילו משפחתי עם פטה וכרישה
חומרים:
- חבילת עלי פילו (בסביבות 375 גרם), מופשרים בטמפרטורת החדר
- 2-3 כפות שמן
- 2-4 יחידות כרישה, חתוכות לפרוסות, או שני בצלים בינוניים חתוכים לחצי ואז לפרוסות דקות
- 400 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1 ביצה
- 3/4 כוס יוגורט
- פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית גראם מסאלה (אופציה)
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 ורבע כוסות שמן זית משובח
- שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים ומרפדים תבנית אפייה עגולה בגודל של 33 ס"מ או כלי שטוח חסין חום בנייר אפיה. מניחים בצד.
- במחבת גדולה, מחממים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הכרישה או את הבצל עד ריכוך וקרמול. מורידים מהכיריים ונותנים לה להתקרר לחלוטין.
- בקערה בינונית שמים את הכרישה המטוגנת, הפטה, היוגורט, והביצה, מערבבים היטב. מוסיפים תבלינים ושוב מערבבים היטב.
- מרכיבים את המאפה: פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים אותה במגבת (על מנת שהעלים לא יתייבשו), שמים עלה אחד על משטח העבודה. מזליפים ומברישים מעט שמן זית על העלה. שמים מעליו עלה שני, ושוב - מזליפים ומברישים מעט שמן זית. מפזרים 4-5 כפיות מהמילוי לאורך העלה, ומכסים בעלה שלישי. מזליפים מעט שמן זית ומכסים בעלה רביעי.
- מכווצ'צים את העלים כמו אקורדיון לאורך הצלע הארוכה של העלה, מפתלים את האקורדיון לשבלול ומניחים את השבלול במרכז התבנית (ראו תמונות מטה).
- חוזרים על התהליך עם ארבעת העלים הבאים ועוטפים את השבלול כל פעם סביב השבלול בתבנית. חוזרים על התהליך עד שהתבנית מתמלאה לגמרי.
- משמנים את המאפה, מפזרים זרעי שומשום ומכניסים לתנור למשך 50 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע יפה וזהוב.
על העלה השני נניח בתפזורת כמה כפיות מהמילוי:
את ארבעת העלים נכווצ'ץ' כמו אקורדיון בצורה חופשית:
נגלגל את העלה סביב עצמו (אין צורך להדק מדי):
עד היווצרות שבלול:
כל פעם נכרוך "אקורדיון" חדש סביב עד שהתבנית שלנו תתמלא:
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו