בפרק של "משחקי השף" (ערוץ 13) ששודר השבוע, הכין המתמודד בני חממי, את הגרסה שלו לקציצות אבוחצירה. הקציצות הידועות, אשר נעשות בדרך כלל מבשר בקר, קיבלו אצל חממי גרסה מעוף, ורוטב לימוני עם שומר ומנגולד, כשהתוצאה הסופית די מזכירה קובה חמוסטה, לדבריו.
השופטים בתכנית, אסף גרניט, יוסי שטרית ומושיק רוט, התקשו להישאר אדישים לקציצות המופלאות שיצר חממי. "הן היו כמו עננים" התפייט אסף גרניט, ואילו יוסי שטרית עף על ציפוי הסולת, שעשה מבחינתו את כל ההבדל.
מאז שידור הפרק, צופים רבים מנסים לשחזר את המתכון, ואף פונים לחממי עצמו "אנשים משגעים אותי שרוצים את המתכון, את לא מבינה מה קורה לי בטלפון", הוא מספר לנו הבוקר.
אז נעננו לאתגר, והשגנו מחממי את המתכון. בנוסף, במסעדת ההמבורגרים שלו באשדוד Fat Guy, ברחוב האורגים, יגיש חממי ביום שישי הקרוב (29 בנובמבר) את קציצות אבו חצירה שלו. עד שזה יקרה - מוזמנים להנות מהמתכון.
קציצות "אבוחצירה" של בני חממי
מצרכים לקציצות:
- 500 גרם חזה עוף
- 6 גבעולי סלרי
- 3-4 תפוחי אדמה לבנים
- 2 בצלים לבנים
- 2 ביצים
- 30 גרם מלח
- 10 גרם פלפל שחור
- סולת, לציפוי הקציצות (כ-300 גרם)
- שמן, לטיגון עמוק
לרוטב:
- מעט שמן (כ-100 מ"ל)
- 5 שיני שום, קצוצות דק
- 4 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 4 יחידות שומר, פרוס דק (לשמור את העלים)
- 6 יחידות מנגולד, השורש והעלים
- 5-6 שערות זעפרן מושרות במים חמים
- 2 לימונים
- 1 כוס ציר עוף
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- טוחנים את העוף עם תפוחי האדמה, הסלרי והבצל.
- מוסיפים לתערובת ביצה, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה.
- מכדררים לקציצות יפות, טובלים בביצה טרופה ואז מצפים בסולת.
- מטגנים את הקציצות בשמן עמוק רותח (180 מעלות) דקה וחצי. מוציאים לנייר סופג.
- מטגנים בסיר עם מעט שמן את שיני השום והשומר הפרוס.
- מוסיפים את הסלרי ואת שורשי המנגולד הקצוצים (שומרים את העלים).
- מוסיפים את המים של הזעפרן, את ציר העוף, לימון סחוט, פילטים של לימון מפולט, כפית כורכום וכפית פלפל שחור טחון ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העלים הירוקים ואת הקציצות לבישול של 10 דקות. דואגים "להשקות" מדי פעם את הקציצות ברוטב.
- להגשה: מוזגים מעט מהרוטב, מוציאים בזהירות את הקציצות, מניחים מעליהן מעט מהירקות שבושלו בסיר ומעל הכול עלים של שומר.