אבא שלי מתקן ימים רעים עם מרק. זאת התרופה שלו לימים לא מוצלחים. בכל פעם שהוא חש משהו מבצבץ ובא, הוא אומר בקולו הצרוד: "טוב, אין ברירה, נצטרך לעשות מרק”.
ואני. אני הבת של אבא שלי. עושה מרק ככה או ככה, לימים טובים, לימי צרה, צוקה ובערה. מרק אולי לא התשובה להכל, אבל, הוא ממלא רווחים עם שקט.
עוד מתכוני מרקים של ליאת:
מתכון למרק ברוקולי וכרובית
מתכון למרק אפונה
כמה מילה לפני שמתחילים:
- אתם יכולים להשתמש באילו ירקות שבא לכם, המתכון הזה הוא בגדר הצעה.
- אל תתביישו לטעום, אם תטעמו - תדעו לשפר טעמים.
- העמילן בפסטה מסמיך את המרק, אז אל תתפלאו אם תפתחו את המכסה ותגלו שהפסטה שתתה את כל הנוזלים במרק.
מרק ירקות עם אורזו
מצרכים:
- 2-3 כפות שמן זית
- 1/2 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 2-3 שיני שום פרוסות
- 1 כרישה חתוכה לפרוסות (אפשר להוסיף מעט מהחלק הירוק)
- 1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- ענף טימין
- 1 עלה דפנה
- צרור שמיר
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק עוף או בצל (לא חובה)
- כ-10 כוסות ציר ירקות או מים רותחים
- 1/3 כוס פסטה מסוג אורזו
- להגשה: מיץ לימון ועוד קצת שמיר
אופן ההכנה:
- בסיר גדול על חום בינוני, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל.
- מוסיפים את השום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הכרישה, הסלרי, הגזר והפלפל האדום ומטגנים מספר דקות עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את ציר הירקות או מים רותחים, עלה דפנה, שמיר וטימין.
- מביאים את המרק לרתיחה עדינה. מנמיכים את החום וממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות.
- מוסיפים פסטה אורזו למרק, מביאים לרתיחה עדינה, מבשלים עוד מספר דקות ומסירים את הסיר מהכיריים (החום ימשיך לבשל את הפסטה והיא תתרכך).
- מוציאים את עלה הדפנה וענף הטימין. שפריץ של לימון, מעט שמיר והמרק שלכם מוכן.
ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית, בעלת הבלוג "אוכל למחשבה" ישראלית שחיה בניו יורק כבר שנים רבות, בטור הקודם שיתפה אותנו ליאת במתכון למאפינס שוקולד ללא קמח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו