בשמל הוא סוד הקסם של מק אנד צ׳יז כהלכתו. ונכון, לעיתים השם הצרפתי של הרוטב המסורתי הוא גם גורם מרתיע, אבל מהיום בו המציאו את בלנדר המוט, הבשמל הוא אחד הרטבים הטעימים והקלים ביותר להכנה. אין יותר צורך לעמול ולבחוש נמרצות כדי שלא יהיו גושים וההכנה של רוטב הבסיס הנפלא הזה הפכה בסיסית לגמרי.
אני אוהבת להוסיף שלל גבינות קשות, ממה שיש במקרר ועל אף שזה לחלוטין אינו מרכיב במתכון הקלאסי - אני מפזרת פירורי לחם מעל לכל הטוב הזה. הפריכות שנוצרת בשכבה העליונה, היא תענוג צרוף.
מק אנד צ'יז
מצרכים:
(לתבנית בגודל 20 ס״מ על 30 ס״מ)
- 1 חבילת פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
- 1/2 ליטר חלב
- 25 גרם חמאה
- 25 גרם קמח
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור או לבן לפי הטעם
- קורט צ׳ילי יבש
- 2 כוסות תערובת גבינות מגורדות (מוצרלה, צ׳דר, קשקבל, פרמזן)
- 1/2 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
- לבשמל: בסיר ממיסים את החמאה, ברגע שהיא נמסה כולה מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות עד שמתקבלת עיסה אחידה. מנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים 1/3 מכמות החלב ומערבבים עד שעיסת החמאה והקמח נטמעת בנוזל.
- מוסיפים את יתרת החלב ובעזרת בלנד מוט טוחנים את הכל לבלילה דלילה.
- ממשיכים ומערבלים בעזרת הבלנדר עד שהבלילה רותחת, מסירים מיד מהכיריים. בשלב זה רוטב הבשמל סמיך ומוכן.
- בקערה מערבבים את הפסטה המבושלת עם רוטב הבשמל ומתבלים במלח, פלפל וקצת צ׳ילי.
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שהן מתפזרות באופן אחיד בתערובת.
- יוצקים לתבנית משומנת, המתאימה גם להגשה.
- מפזרים מעל פירורי לחם ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהשכבה העליונה מזהיבה כולה.
בטור הקודם הכינה מאיה דרין עוגיות שקדים בריאות יותר במרקם ממכר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו