מרק ברוקולי וכרובית. צילום: ליאת נעמי שירית

מנחם ועוטף: המרק שמסמל את בוא החורף

מרק ברוקולי וכרובית שמוכיח שזה לא חייב להיות עשיר בקלוריות כדי להיות עשיר בטעם

[object Object]

המרק הזה הוא ההוכחה שזה לא חייב להיות עשיר בקלוריות כדי להיות עשיר בטעם. מרק ברוקולי וכרובית, מנחם ועוטף, מסמן את בוא החורף.

כמה אופציות לשדרוג:

  • ניתן לצלות את הכרובית בתנור על חום גבוה לפני שהן נכנסות למרק.
  • אפשר להשאיר מספר פרחים צלויים בצד ולהגיש עם המרק כטופינג.
  • אפשר להוסיף חלב קוקוס לקראת סוף הבישול.
עשיר, מנחם ועוטף, צילום: ליאת נעמי שירית


מרק ברוקולי כרובית

מצרכים:

  •  2-3 כפות שמן
  •  1 בצל, קצוץ לקוביות קטנות
  •  2 גזרים, פרוסים לפרוסות
  •  3-4 שיני שום כתושות
  •  2 כפות קורנפלור
  •  1 כף אבקת קארי
  •  1/2 כפית שבבי צ'ילי
  •  1 כפית כמון
  •  1 כפית חוואיג' למרק או זרעי כוסברה טחונים (אופציה)
  •  1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  •  1 כפית מלח
  •  1 כף שמרי בירה (אופציה)
  •  1 ראש כרובית מפורק לפרחי כרובית
  •  1 ראש ברוקולי מפורק לפרחי ברוקולי
  •  כ-10 כוסות מים או ציר ירקות, או כמה שצריך

אופן ההכנה:

  1. על חום בינוני-גבוה, מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שהופך שקוף, מערבבים ומוסיפים את הגזר.
  2. כעבור מספר דקות, כשהירקות מתרככים מוסיפים את שיני השום, מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, מוסיפים את שאר התבלינים ושמרי הבירה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הכרובית והברוקולי ומערבבים היטב. צולים את הירקות מספר דקות.
  5. מוסיפים נוזלים עד לגובה הירקות ומביאים לרתיחה עדינה.
  6. מבשלים את המרק בערך 20-30 דקות או עד שהירקות מתרככים. כשהירקות מתרככים, טוחנים את המרק בבלנדר מוט למרקם הרצוי, גס או קרמי. טועמים ומשפרים טעמים.

 

ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית, בעלת הבלוג "אוכל למחשבה" ישראלית שחיה בניו יורק כבר שנים רבות, בטור הקודם שיתפה אותנו ליאת במתכון ללחם קערה ללא לישה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו