את העוגיות הנימוחות והנפלאות האלה יצרתי עבור ספר המתכונים שלי ״דיסקו מתוקים״, לפני כחמש שנים. זה מתכון שתמיד מצליח, הוא כל כך קל להכנה, עשיר בטעמים ובמרקם ממכר.
אלא שלאחרונה נדרשתי לייצב מעט את תזונתי, להפחית בסוכר ובקמח לבן וחשבתי לעצמי שעל מנת שאוכל לשמור על שמחת החיים ועל ההנאה שבאוכל, אתחיל בשינויים קלים.
סירופ מייפל טבעי מחליף את הסוכר, קמח כוסמין את קמח החיטה, שמן זית עדין יתווסף לחמאה ואחוז מוצקי הקקאו של השוקולד יהיו גבוהים מן הרגיל.
ילדיי הצעירים כלל לא הבחינו בשינוי, הגדולים התרגלו אט אט לרעיון, ואני - נהניתי ושמחתי מכל ביס.
עוגיות שקדים עם שוקולד מריר
מצרכים:
(לכ-30 עוגיות)
- 150 גרם חמאה רכה
- 50 גרם שמן זית עדין
- 1 ו-1/4 כוסות סירופ מייפל טבעי
- 2 כוסות מדידה גדושות קמח כוסמין לבן (או חצי כוסמין לבן - חצי כוסמין מלא)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס ממרח שקדים - שקדייה
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ גס (60 אחוז מוצקי קקאו ומעלה)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים.
2. מגלגלים כ-30 כדורים ומסדרים מרווח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אפשר להיעזר בכף גלידה קפיצית קטנה.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך כ-12 דקות (תלוי בגודל העיגולים). העוגיות תישארנה רכות ויתגבשו רק כשיצטננו.
4. מצננים ושומרים בקופסא אטומה.