פעם פעם, ממש מזמן, לא היתה אימא באמריקה שלא עשתה לחם ללא לישה בקערה. זה הלחם הכי קל עלי אדמות והוא קורה כמעט בלי עזרה שלנו. השמרים עושים את כל העבודה ואנחנו רק צריכים לא להפריע להם.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- כמו כל המתכונים הפשוטים, חשוב שתקראו את כל המתכון ותעקבו אחריו.
- מאחר שאנחנו לא לשים את הבצק, תנו לו לנוח כמה זמן שהוא צריך.
- הבצק מאוד דביק. תרטיבו ידיים כשאתם מתעסקים איתו.
- השתדלו לא להתעסק עם הבצק יותר מדי, אנחנו רוצים להשאיר את האוויר שיש בתוכו. אם הבצק מרגיש לכם יבש מדי - הוסיפו כמה כפות מים, אם הוא מרגיש לכם רטוב מדי - הוסיפו כמה כפות קמח.
- אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא או כוסמין.
- רוצים לעשות את זה מעניין? תוסיפו גרעינים.
- עוד דבר שאפשר להוסיף זה סול - עטפו את הבצק בקמח סולת, זה מוסיף מרקם מעניין.
לחם בקערה אחת
מצרכים:
- 4 כוסות, כ-500 גרם, קמח לחם
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, שמים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים, מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ומערבבים עד שכל הקמח נטמע.
- מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים לבצק לתפוח שעה וחצי עד שעתיים או עד שהוא מלא בועות ונראה כמו בתמונה.
- מחממים את התנור לחום של 210 מעלות.
- בעזרת ספרי שמן, משמנים שתי קערות פיירקס חסינות חום (או כל קערה חסינת חום אחרת).
- בעזרת שני מזלגות משומנים או רטובים, מחלקים את הבצק לשניים, מעבירים כל חצי בצק לקערת פיירקס.
- משמנים את פני השטח של הבצק ומניחים לבצק לנוח עוד 30 דקות בערך או עד שהבצק מגיע עד לשולי הקערה.
- מכניסים את שתי הקערות לתנור. כעבור 15 דקות מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות ואופים את הלחמים 15 דקות נוספות או עד שהלחם מקבל צבע יפה.
- מוציאים את הלחמים מהתנור ובזהירות הופכים את הלחם לרשת קירור, הם אמורים להיחלץ ללא בעיה.
- אם תחתית הלחמים נראת לכם מעט חיוורת, מכניסים את הלחם בחזרה לתנור לשיזוף של עוד 5-10 דקות.
- אל תפרסו את הלחם עד שהוא התקרר לחלוטין.
ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית, בעלת הבלוג "אוכל למחשבה" ישראלית שחיה בניו יורק כבר שנים רבות, בטור הקודם שיתפה אותנו ליאת במתכון לדונאטס ב-10 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו