חלת בצל
מצרכים:
- 1 ק״ג בצל (5-6 בצלים)
- 1 שקית טמפורה (500 גרם)
- שמן לטיגון עמוק
- מלח
- מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- חותכים את הבצל לרבעים או שמיניות, תלוי בגודל הבצל (נסו לשמור על חתיכות בעובי 1 ס"מ).
- מערבבים את הטמפורה עם מים לפי ההוראות שעל השקית (מומלץ להשתמש בטמפורה יפנית לירקות).
- מכניסים לקערת בלילת הטמפורה את רבעי הבצלים ובעזרת הידיים מצפים את כל הבצל בצורה אחידה.
- מרתיחים שמן עמוק בסיר גדול.
- מעבירים את הבצלים לכלי בצורה הרצויה (קערת מרק או כלי מרובע) ודוחסים על מנת לקבל את צורת החלה הרצויה. ניתן לעשות זאת עם רשת טיגון במקום.
- נותנים לבלילה להמתין מספר דקות בכלי, על מנת שישמור על הצורה בטיגון.
- מחליקים בזהירות מהכלי לשמן הרותח (אם משתמשים ברשת טיגון אפשר להכניס אותה כמו שהיא).
- ממתינים שהחלה תקבל גוון חום-זהוב, משני הצדדים, ומוציאים בעזרת מצקת מחוררת לכלי עם נייר סופג.
- מתבלים במלח וקצת פטרוזילה קצוצה ומגישים מיד.