השגנו את המתכון לחלת בצל שאתם זקוקים לה כרגע

כל כך מעט מרכיבים, כל כך הרבה הנאה • מסעדת "המבורג" מרחובות מפנקת אותנו עם מתכון לחלת הבצל האגדית שלה

חלת בצל. צילום: אייל טל

חלת בצל

מצרכים:

  • 1 ק״ג בצל (5-6 בצלים)
  • 1 שקית טמפורה (500 גרם)
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצל לרבעים או שמיניות, תלוי בגודל הבצל (נסו לשמור על חתיכות בעובי 1 ס"מ).
  2. מערבבים את הטמפורה עם מים לפי ההוראות שעל השקית (מומלץ להשתמש בטמפורה יפנית לירקות).
  3. מכניסים לקערת בלילת הטמפורה את רבעי הבצלים ובעזרת הידיים מצפים את כל הבצל בצורה אחידה.
  4. ⁠מרתיחים שמן עמוק בסיר גדול.
  5. מעבירים את הבצלים לכלי בצורה הרצויה (קערת מרק או כלי מרובע) ודוחסים על מנת לקבל את צורת החלה הרצויה. ניתן לעשות זאת עם רשת טיגון במקום.
  6. נותנים לבלילה להמתין מספר דקות בכלי, על מנת שישמור על הצורה בטיגון.
  7. מחליקים בזהירות מהכלי לשמן הרותח (אם משתמשים ברשת טיגון אפשר להכניס אותה כמו שהיא).
  8. ממתינים שהחלה תקבל גוון חום-זהוב, משני הצדדים, ומוציאים בעזרת מצקת מחוררת לכלי עם נייר סופג.
  9. מתבלים במלח וקצת פטרוזילה קצוצה ומגישים מיד. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר