כשבא לי חטא זריז ומתוק, הדונאטס האלה מושלמים, דונאטס ללא שמרים שאינם דורשים התפחה, בכלום זמן.
אם לא בא לכם לטגן אתם יכולים להכין אותם שימו באייר פרייר או לאפות בתנור, התוצאה לא יוצאת קריספית כמו בטיגון, אבל עדיין עובד כמו קסם.
דונאטס ללא התפחה ב-10 דקות
חומרים לבצק:
- 3/4 כוס חלב (3% ומעלה)
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- לציפוי: 1/4 כוס סוכר או: סוכר וניל, סוכר מעורבב עם קינמון או אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- בכוס מדידה מערבבים היטב את החלב, חומץ התפוחים ותמצית הווניל. מניחים לתערובת לנוח חמש דקות.
- בקערה גדולה אחרת מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת רכה ואוורירית.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמח, אבקת הסודה לשתיה והמלח.
- שופכים לקערת החמאה חלק מקערת הקמח ואז חלק מתערובת החלב ומערבבים היטב עם מרית. ממשיכים כך עד ששופכים את כל החומרים. מערבבים קלות את החומרים, המנעו מערבוב יתר.
- שופכים את הבצק למשטח מקומח ולשים עד לקבלת כדור בצק (אל תלושו יותר מדי זה יהפוך את הסופגניה שלנו לדחוסה). אם הבצק רטוב מדי - מוסיפים מעט קמח ואם הוא יבש - מוסיפים כמה טיפות חלב.
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ (זה די עבה), השתדלו לרדד בעובי שווה, זה יבטיח אחידות בטיגון.
- בעזרת קורצן, קורצים עיגולים, ומתוך כל עיגול קורצים עיגול נוסף, קטן יותר (אם יש לכם סבלנות וכמוני אתם מתקמצנים על כל חתיכת בצק טובה, ניתן לטגן גם את העיגולים הקטנים ואז לטבול ביוגורט עם דבש או סתם אבקת סוכר).
- מכסים את הבצק במגבת מטבח ומניחים לעיגולים לנוח לפחות 10 דקות.
- במחבת עמוקה מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים את הדונאטס עד הזהבה.
- מעבירים לכלי עם נייר סופג.
- בקערית עמוקה שמים סוכר ומצפים את הדונאטס כשהם חמימים מכל הצדדים.
ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית, בעלת הבלוג "אוכל למחשבה" ישראלית שחיה בניו יורק כבר שנים רבות, בטור הקודם שיתפה אותנו ליאת במתכון לכרישה ממולאת, קצת אחרת.