כל מי שמכיר אותי יודע שיש חולשה לממולאים. הרעיון בעטיפה חגיגית ומתנה בתוכה שובה אותי כל פעם מחדש, והפעם על הפרק - משולשי כרישה ממולאים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אתם ממהרים ולא בא לכם להעמיד סיר לחליטה? אפשר להכניס את הכרישה למיקרו לדקה או שתיים. היא תתרכך כמו גדולה.
- לא בא לכם על שיטת קיפול הזאת? לא חייבים - אפשר גם סתם גלגול.
משולשי כרישה ממולאים
מצרכים:
(ל 25-30 משולשים)
- 4-5 כרשים, ללא החלק הירוק
- 1 כוס אורז בר
- 1/2 כוס אורז עגול
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- מיץ מ-1 לימון
- גרדת קליפת לימון
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 צרור כוסברה שטופה, קצוצה דק
- 1 צרור פטרוזיליה, שטפה, קצוצה דק
- 1 עגבניה מגורדת
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
לרוטב:
- 2-3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
- 1/4 כוס שמן
- 2-3 כפות סילאן
- מיץ לימון מלימון שלם
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
- שוטפים את האורז והעדשים במסננת. מעבירים לקערה ומשרים במים למשך שעה.
- מורידים בחיתוך את הקצה התחתון של כל כרישה. חורצים את הכרישה לאורכה במרכזה (לא עד הסוף!) ומכניסים לקערה מלאת מים. המטרה היא לשטוף את הכרישה מחול שמתחבא בה.
- בסיר גדול מרתיחים מים, מכניסים את הכרישה למים הרותחים וחולטים אותה במשך 5-10 דקות או עד שהיא מתרככת. מעבירים את הכרישה למי קרח בכדי לעצור את הבישול שלה.
- מפרידים את חצאי הכרישה לעלים ומשטחים כל עלה על משטח עבודה כך שיתקבל מלבן ארוך. אל תזרקו את החלקים הפנימיים.
- את שאריות הכרישה קוצצים דק ומטגנים קלות עם מעט שמן. כשהכרישה מתרככת מוסיפים למחבת את שאר חומרי המילוי: אורז בר ואורז עגול, עדשים שחורות, עגבניה, תבלינים ועשבים.
- מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתבשל קלות מספר דקות. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר.
- לוקחים עלה כרישה, מניחים אותו כשהחלק הצר של העלה מופנה אליכם, מסדרים משולש מילוי בתחתית העלה, מקפלים את העלה עם המילוי למשולש. ממשיכים לקפל עד שמתקבל משולש כרישה ממולא שסגור מכל צדדיו. (היעזרו בתמונות מטה).
- חוזרים על התהליך עם שאר העלים.
- מסדרים את המשולשים בתבנית חסינת חום.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- שמים בקערה קטנה מים רותחים או ציר ירקות, סילאן, מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור ומלח ומערבבים היטב.
- מוזגים את הנוזלים לתחתית התבנית ומכסים אותה בנייר אפיה ונייר כסף.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה - שעה ורבע. אם כל הנוזלים בתבנית התאדו, מוסיפים מעט מים רותחים.
- מסירים את הכיסוי ונותנים לתבשיל להשחים עד שהוא מקבל צבע יפה.
שימו לב לקיפול:
ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית, בעלת הבלוג "אוכל למחשבה" ישראלית שחיה בניו יורק כבר שנים רבות, בטור הקודם שיתפה אותנו ליאת במתכון לפסטה עם כדורי בשר בסיר אחד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו