נודלס עוף
לנודלס:
- 4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לעיגולים דקים
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 2 סלסלות פטריות (שמפיניון/פורטבלו/שיטאקה), חתוכות
- 1 גזר, חתוך לרצועות
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1 כף שמן שומשום
- כ-300 גרם אטריות ביצים
לעוף:
- 600 גרם פילה עוף, חתוך לרצועות
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף סויה
- 2 כפות שמן, לטיגון
לרוטב:
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות סויה
- 1 כף סויה כהה
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4 כוס מים
- 1 כף שמן
להגשה:
- קשיו או בוטנים
אופן ההכנה:
- מכינים את העוף: מעבירים את רצועות העוף לקערה - מצפים אותן בקורנפלור ומוסיפים את הסויה ושמן השומשום.
- מקפיצים את העוף במחבת עם כשתי כפות שמן, עד שהעוף משנה את צבעו. מוציאים ושומרים בצד.
- מבשלים את הנודלס במים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן, מערבבים מדי פעם, עלך מנת שהאטריות לא יידבקו.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בכוס.
- מטגנים במחבת עם שתי כפות שמן את הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר, כשתי דקות.
- מוסיפים את הירקות (הפטריות והגזר), וכף שמן שומשום. לאחר טיגון קל מוציאים את הירקות.
- שופכים את הרוטב למחבת, על מנת שיתבשל ויצטמצם, מוסיפים כף שמן.
- מעבירים את הנודלס למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב.
- מוסיפים למחבת את הירקות והעוף ומערבבים הכל יחד.