בלי סיבוכים מיותרים: נודלס שתמיד מצליח

עם כמה מצרכים פשוטים, שיש בכל בית, תוכלו להכין לעצמכם מוקפץ נהדר, שלא נופל מאף טייק-אווי

נודלס עוף ביתי. צילום: יעל לאור

נודלס עוף 

לנודלס:

  • 4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לעיגולים דקים
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 2 סלסלות פטריות (שמפיניון/פורטבלו/שיטאקה), חתוכות
  • 1 גזר, חתוך לרצועות
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 כף שמן שומשום
  • כ-300 גרם אטריות ביצים

לעוף:

  • 600 גרם פילה עוף, חתוך לרצועות
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף סויה
  • 2 כפות שמן, לטיגון

לרוטב: 

  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף סויה כהה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף שמן

להגשה:

  • קשיו או בוטנים 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוף: מעבירים את רצועות העוף לקערה - מצפים אותן בקורנפלור ומוסיפים את הסויה ושמן השומשום.
  2. מקפיצים את העוף במחבת עם כשתי כפות שמן, עד שהעוף משנה את צבעו. מוציאים ושומרים בצד.
  3. מבשלים את הנודלס במים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן, מערבבים מדי פעם, עלך מנת שהאטריות לא יידבקו. 
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בכוס. 
  5. מטגנים במחבת עם שתי כפות שמן את הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר, כשתי דקות.
  6. מוסיפים את הירקות (הפטריות והגזר), וכף שמן שומשום. לאחר טיגון קל מוציאים את הירקות.
  7. שופכים את הרוטב למחבת, על מנת שיתבשל ויצטמצם, מוסיפים כף שמן.
  8. מעבירים את הנודלס למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב.
  9. מוסיפים למחבת את הירקות והעוף ומערבבים הכל יחד. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר