נשארה לכם חלה מליל שבת? או אפילו פיסות שלה שאין להן דורש? תמיד יש מה לעשות איתן. הרי במטבחים אנחנו לא זורקים לחם, כל שכן חלה. המתיקות והרכות שלה הן תשתיות נפלאות לקרוטונים או לפרנץ׳ טוסט, ודאי גם לברוסקטה ואפילו פירורי לחם.
לאחרונה החייתי את הלהיט משנות ה-90 שכיכב בתפריטי מסעדות בסגנון תימני - את הפתות. קרעי בצק מטוגנים עם ביצה מקושקשת. זוכרים כמה טעים השילוב? ובכן, נסו זאת עם חלה - פשוט ומענג במיוחד.
פתות חלה
מצרכים (ל-4 מנות):
- 4 פרוסות חלה או 4 כוסות פיסות חלה
- 50 גרם חמאה
- 8 ביצים
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, אם אוהבים
אופן ההכנה:
- מפוררים את החלה לפיסות בגודל של 1/2 ס״מ.
- במחבת גדולה מחממים חצי מכמות החמאה, מטגנים את החלה עד להזהבה, מתבלים במלח.
- אם החלה ״שותה״ את כל החמאה, מוסיפים מעט בכל פעם שיש צורך.
- טורפים את הביצים בקערה, מתבלים במלח.
- לפני הוספת הביצים למחבת, מוודאים שיש מעט חמאה ״פנויה״ ורק אז יוצקים את הביצים על החלה המטוגנת.
- מערבבים לכדי מקושקשת גבשושית, לפי מידת העשייה הרצויה (אני ממליצה על מקושקשת רכה, כזאת שהחלבונים סיימו להיקרש ולא מעבר).
- מגישים מיד.