עם מרכיב סודי ובלי טיפת שמנת: מרק אפונה קרמי משגע

מרקם נהדר, צבע משגע, מתיקות עדינה - ובלי טיפת שמנת • מתכון למרק אפונה שיילך אתכם כל החורף

מרק אפונה במרקם נהדר. צילום: ליאת נעמי שירית

מרק מעולה ומתקתק מאפונת גינה, בעל מרקם קרמי מהקשיו וצבע נהדר. הוא מיוחד בעובדה שאנחנו לא מבשלים את אפונת הגינה. אין צורך לבשל אותה. היא עדינה כל כך, שהבלנדר עושה את העבודה.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • השתמשו באפונת גינה, היא קטנה, מתוקה והקליפה שלה דקה ועדינה.
  • למרק הזה תזדקקו לבלנדר חזק או מעבד מזון.
  • ביום הכנת המרק, הצבע שלו הוא כמעט ירוק זרחני וזה מהפנט. יום אחרי, הצבע שלו מתכהה מעט אבל הטעם מעמיק יותר.
צבע ירוק זרחני ומהפנט, צילום: ליאת נעמי שירית

מרק אפונה וקשיו

מצרכים:

  • 900 גרם אפונת גינה קפואה, מופשרת (הקפידו על אפונת גינה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  •  2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  •  2-3 מקלות סלרי, קצוצים דק
  •  4 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
  •  מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  •  1 כוס אגוזי קשיו
  •  2 כפות סוכר חום
  •  1 כפית שבבי צ'ילי
  •  1 כף חומץ
  •  להגשה: שברי צ'יפס תפוח אדמה ופרוסות דקות של בצל ירוק

אופן ההכנה:

  1. בסיר כבד מחממים על חום בינוני-נמוך, את שמן הזית עם הבצל. לאחר שהבצל הופך שקוף מוסיפים את הסלרי והשום. מניחים לירקות להתבשל לאט לאט, קחו זמן עם השלב הזה, לפחות 30-40 דקות. מערבבים מידי פעם, עד שהירקות מתרככים לגמרי  (אם יש צורך והירקות מתחילים להישרף, הוסיפו מעט מים כל פעם).
  2. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקשיו, הסוכר, הצ'ילי ולפחות 4-5 כוסות מים. מביאים את המרק לרתיחה עדינה ומבשלים אותו עד שכל הירקות מתרככים, כ-15-20 דקות.
  4. שמים במעבד מזון חצי מכמות האפונה ומוסיפים חצי מכמות המרק המבושל, טוחנים הכל יחד עד שמגיעים למרקם חלק לחלוטין.
  5. מעבירים את המרק הטחון לסיר חדש וחוזרים על התהליך עם החצי האחר של האפונה והירקות המבושלים.
    *אם יש צורך והמרקם סמיך מידי, מוסיפים מעט מים למעבד מזון עד שמגיעים למרקם הרצוי.
    *אם הבלנדר לא חזק ולא טחן את האפונה כמו שצריך ויש קליפות וכל מיני, אפשר להעביר את המרק דרך מסננת צפופה.
  6. מוסיפים למרק בסיר את החומץ, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים למרק להתחמם על חום בינוני-נמוך נמוך למשך 15 דקות לערך.
  7. טועמים ומשפרים טעמים. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר