קינוח פשוט וקל שגונב את ההצגה: כדורי פיסטוק מושלגים

איך אני יודעת שהצליח לי? כשהעוגיות מתחסלות עוד לפני שהן מגיעות לצנצנת

כדורי פיסטוק מושלגים. צילום: ליאת נעמי שירית

מה אני אוהבת? אני אוהבת זריז, אני אוהבת פשוט ואני אוהבת מפוצץ בטעם. איך אני יודעת שזה מה שקרה? העוגיות מתחסלות עוד לפני שהן מגיעות לצנצנת. 

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • נתקעתם בלי אבקת סוכר? אפשר להכין בבית: טוחנים כוס סוכר לבן ועוד כפית של קורנפלור בטוחן תבלינים או בבלנדר, למשך דקה לפחות, עד שהסוכר הופך לאבקה. מסננים במסננת צפופה את הסוכר הטחון ומקבלים כוס של אבקת סוכר.
  • רוצים שאבקת הסוכר תישאר ולא תעלם? הוסיפו קצת קורנפלור לאבקה. על כל 50 גרם אבקת סוכר, תוסיפו כף קורנפלור. זה יהפוך את הציפוי לעמיד יותר (לא מרגישים כלום בטעם), גם קמח תפוחי אדמה יעשה את אותה עבודה.
  • החוק עם עוגיות חמאה הוא שאם אתם רוצים את העוגיה שלכם "אסופה" ולא "מתפשטת" בתנור, תנו לה מכת קור. ככל שהעוגיה תהיה קרה כשהיא נכנסת לתנור, ככה היא תשמור על הצורה שלה בשעה שהיא נאפית. שעה, שעתיים, כל הלילה, הכל תופס.
  • כף קפיצית. החיים קלים יותר אם תשתמשו בכף קפיצית כשאתם עושים עוגיות.
זריז, פשוט ומפוצץ בטעם, צילום: ליאת נעמי שירית

כדורי פיסטוקים מושלגים

מצרכים לבצק:
(30-34 כדורים)

  • 160 גרם (1/4 1 כוסות) פיסטוקים ללא קליפה, רצוי לא קלויים וללא מלח
  • 240 גרם (2 כוסות) קמח
  • 230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 35 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
  •  1/4 כפית מלח
  •  1 כפית תמצית וניל
  •  1-2 כפיות מחית פיסטוק (אופציה)
  •  להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים את הפיסטוקים. אתם תחליטו כמה דק אתם רוצים לקצוץ את הפיסטוקים (דק למרקם דחוס, גס למרקם אוורירי יותר). מעבירים את הפיסטוקים לקערה בצד.
  2.  באותו מעבד מזון (אין צורך לנקות) שמים את הקמח, אבקת הסוכר, והמלח ומערבבים קלות.
  3. מחזירים את הפיסטוקים הקצוצים, מוסיפים את קוביות החמאה, תמצית הווניל ומחית הפיסטוק.
  4. טוחנים בפולסים את החומרים עד לקבלת גוש בצק.
  5. עוטפים את גוש הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר כרבע שעה.
  6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים שני מגשי אפייה בנייר אפייה, מניחים בצד.
  7. קורצים מהבצק כדור בגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים ומניחים במגש אפייה במרווחים. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק. אם יש לכם זמן, ממליצה בחום להכניס את מגש האפיה עם הכדורים, לחצי שעה או יותר במקרר. זה ישמור על צורת הכדורים בעת האפייה.
  8. מכניסים מגש אחד בכל פעם לתנור האפייה ל-15 דקות בערך או עד שהתחתית שחומה והשוליים זהובים. מוציאים את המגש מהתנור ומניחים לכדורים להתקרר.
  9. מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר או בוזקים מעליהם.
  10. מאחסנים בכלי אטום על השיש.
בוזקים אבקת סוכר, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר