מאפה ממולא בשר טחון ועלי גפן. צילום: אסף קרלה

עם טריק מעולה: מאפים אישיים ממולאים בשר ועלי גפן

את עלי גפן הטריים יוסי שטרית קוצץ דק, יחד עם בשר טחון הם הופכים למילוי נהדר בתוך מאפים אישיים

[object Object]

מאפים אישיים ממולאים בשר טחון ועלי גפן

מצרכים לבצק:

  •  600 גרם קמח לבן
  •  1 כף חומץ
  •  2 כפות שמרים
  •  350 מ"ל מים
  •  1 כף מלח
  •  1 כף סוכר
  •  1 ביצה להברשה

למילוי:

  • 2 חופנים של עלי גפן טריים קצוצים
  •  1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  •  1 בצל גדול קצוץ
  •  4 שיני שום קצוצות
  •  1/4 כוס שמן זית + 2 כוסות שמן זית
  •  1/2 פלפל חריף קצוץ
  •  1 כפית פפריקה
  •  1 כפית פלפל אנגלי
  •  1 כפית כמון
  •  מלח

אופן ההכנה:

  1. בקערה לשים היטב את כל מרכיבי הבצק ומניחים להתפחה למשך שעה בטמפ' החדר.
  2. במחבת מטגנים עם 1/4 כוס שמן זית את הבצל והשום עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, הפלפל החריף, עלי הגפן הקצוצים והתבלינים, וממשיכים בטיגון כ־5 דקות.
  3. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים, כ־100 גרם כל אחד, ומניחים בצד למנוחה
    של רבע שעה.
  4. על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור לצורה מלבנית ארוכה.
  5. ממלאים תבנית ארוכה, כאורך הרצועות בשתי כוסות שמן זית, וטובלים כל רצועה בשמן משני הצדדים.
  6. תהליך גלגול הבצק (ראו תמונות מטה): מגלגלים כל רצועה מסביב לכוס צרה. חשוב למתוח את הבצק כמה שיותר כשמגלגלים. 
  7.  ממלאים את הכוס במילוי בגובה של כמחצית מגובה הבצק.
  8. מותחים את הבצק מעל לפתח הכוס וסוגרים את הקצוות. הופכים את הכוס כך שהמילוי נשפך לבצק, שולפים את הכוס החוצה וסוגרים את הקצוות של הבצק מהצד השני.
  9. מניחים בתבנית אפייה, מברישים בביצה, ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבצק שחום ויפה. בסוף האפייה מברישים במעט שמן זית.

המאפים הממולאים, לפני האפייה, צילום: אסף קרלה


ומה עשיתי עם אשכולות הענבים? המתכון לעוף עם ענבים נמצא כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו