אחד הרגעים שאני הכי אוהב כשאנחנו נוסעים לצפון ונשארים לישון אצל ההורים של נעמה בכפר ורדים זה הבוקר. אני תמיד מתעורר מוקדם, ממש לא מאלה שיכולים לישון הרבה, לא משנה באיזו שעה נרדמתי.
בבוקר בכפר ורדים, כשכולם עוד ישנים, עדיין קריר בחוץ ולחות הטל מורגשת. ביציאה ממטבח הבית יש גפן גדולה שצמחה ויצרה סוכה. אני מכין לי את הקפה ומתיישב בצל הגפן. שקט בצפון. אין רעש של מכוניות. רק רעשים של ציפורים ורחשים של עלים מתנודדים ברוח.
אני מתענג על הרגעים הללו. ביום-יום, אני כל הזמן בפעילות וכל הזמן עם אנשים, ואין לי רגע שלי עם עצמי. אין לי זמן יוסי. בבוקר אני מתעורר עם הילדים ואשתי, יוצא למכון, פוגש אנשים, משם לפגישות, סידורים, עבודה עם הטבחים, קבלת האורחים שמגיעים להיבה - כך ברצף, עד הלילה.
אני לא מתלונן, חס וחלילה. באמת שאני מודה על כל רגע ועל כל עשייה, ועם זאת הרגע הזה תחת הגפן, לבד עם עצמי, הוא כמו לקחת נשימה עם מלא אוויר, שמספיקה להמון שעות.
לגפן יש קסם מהמון בחינות. אשכול ענבים הוא סימן לשפע וליצירתיות. בניגוד לצמחים אחרים שאין אליהם התייחסות מיוחדת בברכות, זכתה הגפן להיות מרכז של כבוד: לא מברכים "בורא היין" אלא "בורא פרי הגפן".
הגפן מלמדת אותנו גם על ערבות הדדית. לפעמים צומחים ענבים בודדים, לא כאשכול, אבל יין מכינים רק מאשכולות ולא בוצרים את ה"עוללות". הענבים הללו נשארים לאלה שידם אינה משגת.
אני מתבונן בגפן וחושב שאנחנו יכולים ללמוד מהצמח הזה - משלוותו, מעמידתו האיתנה ומנדיבותו. הרגע עם הגפן מאוד חסר לי. אני מקווה שהצפון יחזור להיות שקט ושיהיו לנו הרבה רגעים של שלווה ורוגע.
עוף עם אשכולות ענבים
מרכיבים:
- 1 ק"ג כרעי עוף
- 2 אשכולות ענבים שחורים גדולים
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
- 3 ענפי רוזמרין שבורים
לרוטב:
- 1 כף דבש
- 2 כפות רכז ענבים או רימונים
- 1 כפית פפריקה
- 1 כף מלח
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.
- מערבבים את שאר המרכיבים (העוף, הענבים, הבצל והרוזמרין) ברוטב, ומעבירים לתבנית אפייה.
- אופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך שעה.
כמובן שלא רק את הענבים כדאי לנצל, אלא גם את עלי הגפן, את המתכון למאפה ממולא בשר ועלי גפן תמצאו כאן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו