חיתוכיות שתמיד מצליחות עם טוויסט מפתיע

במקום לעמוד ולגלגל עוגיות - מאיה דרין מכינה חיתוכיות • הפיתרון המושלם לאירוח מתוק וקליל • הפעם היא עושה את זה עם שילוב מנצח של ריבה וממרח לוטוס

חיתוכיות לוטוס ריבה. צילום: מאיה דרין

חיתוכיות הן העוגיות האהובות עליי, הן הפתרון הקל ביותר לימים עמוסים באירוח ולתקופה בה חג רודף חג. את השילוב האמריקאי האהוב עליי – חמאת בוטנים וריבת תות – בחרתי לשנות מעט, לטובת מי מבניי שטעם חמאת הבוטנים דומיננטי לו מדיי, ואיזנתי עם ממרח לוטוס שהוא מוצר אפייה גאוני. התוצאה היא חיתוכיות נימוחות עם טעמים מעודנים שבין מתוק למליחות מרומזת.

שימו לב: במתכון אני משלבת שני סוגי קמחים - קמח רגיל וקמח תופח, זה נותן לבצק אווריריות מסוימת, ועדיין שומר על החיתוכיות פאדג'יות, קמח רגיל בלבד יהפוך אותן לדחוסות מדי.אין לכם קמח תופח בבית? תוכלו להתשמש בשתי כוסות קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה. 

שלוש שכבות של אושר, צילום: מאיה דרין

חיתוכיות ריבה - לוטוס

מצרכים:
(לתבנית בגודל 20 על 25 ס״מ)

לבצק:

  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/4 כוס סוכר דמררה
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3  כפות גדושות ממרח חמאת בוטנים או ממרח לוטוס או חצי-חצי
  • 1 חלמון ביצה בגודל L

למילוי:

  • 3/4 כוס ריבה שאוהבים

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מניחים את הקמח הרגיל, הקמח התופח, הסוכר וקוביות החמאה.
  2. בעזרת וו גיטרה מעבדים לפירורי בצק, לא להניח לבצק להתגבש.
  3. מוסיפים את חמאת הבוטנים או ממרח הלוטוס ומעבדים יחדיו במשך דקותיים בלבד עד שהממרח נטמע בפירורי הבצק.
  4. מוציאים מהקערה 1/3 מכמות הפירורים ושומרים בצד.
  5. מוסיפים לשני השליש הנותרים את חלמון הביצה ומעבדים עד שנוצר בצק רך.
  6. בתבנית משומנת משטחים את הבצק לשכבה אחידה המכסה את תחתית התבנית.
  7. מורחים מעליה את הריבה באופן שווה ואחיד.
  8. מפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות.
  10. מצננים וחותכים לריבועים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר