להיט בטוח בכל אירוח: מקלות לחם וזיתים

לא באמת צריך תירוץ או סיבה מיוחדת להכין את מקלות הלחם האלו • מה צריך? קצת סבלנות ולעקוב אחר ההוראות • זה כל כך טעים

מקלות לחם וזיתים. צילום: ליאת נעמי שירית

אתחיל בגילוי נאות - אני לא אוהבת זיתים. אולי לא אוהבת זה לא המינוח המדויק - חוששת. לזיתים יש טעם כל כך עז, שהוא משתק לי את הפה. מרירות, עזות ואפילו חריפות. אבל, אני יכולה לאכול ולהעריך את הטעם. אם זיתים יונחו כך סתם על השולחן אני לא אוכל מהם לעולם, אבל, אם למשל הם יגיעו מוחבאים בתוך מקלות לחם, אני יכולה לחסל את החבילה.

אי אפשר להפסיק לנשנש, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אפשר להחליף זיתי קלמטה באילו זיתים שתרצו.
  • אל תפחדו מהבצק הרך, הוא מכיל כמות גדולה של מים - מה שהופך אותו לאוורירי. כשנוגעים בו עושים זאת עם ידיים מקומחות, אם הוא נדבק, צריך ל"עטוף" אותו בקמח וסולת.
  • אל תתעסקו יותר מידי עם הבצק, אנחנו רוצים שכל האוויר ישאר בו. ככל שתתעסקו בו - ייצא האוויר, אז בעדינות וכמה שפחות.
  • אפשר להוסיף לבצק גבינה מגורדת ושום כתוש.
  • אפשר להוסיף תבלינים, עשבים: בזיליקום, רוזמרין וכו'.
מקלות לחם וזיתים, צילום: ליאת נעמי שירית

מקלות לחם עם זיתי קלמטה

מצרכים:

  • 400 מ"ל (1 כוס ושני שליש) מים חמימים
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 500 גרם קמח לחם
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • כ-200 גרם זיתי קלמטה מגולענים איכותיים (אפשר להחליף במבחר זיתים)
  • קמח סולת לקימוח

אופן ההכנה:

  1.  שמים במים החמימים את השמרים היבשים ומערבבים היטב, מניחים בצד על מנת שיתססו מעט.
  2. לקערת מיקסר מכניסים את הקמח והמלח, מערבבים היטב ומתחילים ללוש על מהירות איטית.
  3. מוסיפים את המים עם השמרים בהדרגה וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד שכל החומרים הופכים לגוש בצק.
  4. מוסיפים את שמן הזית לבצק ולשים עוד 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את הזיתים ולשים עם הידיים עד שהזיתים נטמעים בצורה שווה בבצק.
  6. משמנים היטב קערה נקייה ומעבירים את הבצק אליה.
  7. מכסים את הקערה ונותנים לבצק להכפיל את נפחו  (כשעה וחצי-שעתיים).
  8. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
  9.  מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
  10. מקמחים היטב את משטח העבודה בקמח וסולת.
  11. מעבירים את הבצק מהקערה למשטח המקומח ומכסים אותו בקמח וסולת.
  12. מותחים בעדינות עם קצות האצבעות את הבצק לצורה של מלבן בעובי של 1 ס"מ, אם צריך מוסיפים קמח. נותנים למלבן לנוח כמה דקות.
  13. בעזרת חותכן פיצה או סכין חדה, חותכים את המלבן לכ-14-16 פסים שווים.
  14. מעבירים את המקלות עם רווחים ביניהם לתבנית אפיה. נותנים להם לנוח כחצי שעה.
  15. מכניסים את התבניות לתנור למשך 15 דקות או עד שהמקלות מקבלים צבע יפה.
תשתדלו לא לסיים הכל לפני שהאורחים מגיעים, צילום: ליאת נעמי שירית

ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית, בעלת הבלוג "אוכל למחשבה" ישראלית שחיה בניו יורק כבר שנים רבות, בטור הקודם שיתפה אותנו ליאת במתכון לכרוב ממולא עם טריק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר