ירקות מוחמצים ביתיים. צילום: יעל לאור

כך תכינו ירקות מוחמצים בבית בקלי קלות

לאכילה של ירקות מוחמצים יש יתרונות בריאותיים רבים וחוץ מזה, הם גם טעימים מאוד • ברגע שתבינו כמה קל להכין אותם בבית, לא תוכלו להפסיק

[object Object]

ירקות מוחמצים זה אחד הנשנושים הכי מהנים ובריאים שאפשר להחזיק בבית. כשרוצים לאכול ירקות ולא תמיד יש כוח לעמוד ולחתוך סלט, תמיד כיף שיש צנצנת כזאת במקרר, שאפשר לשלוף רגע לפני הארוחה.

כמו בשבועות הקודמים, גם השבוע נכנסתי למטבח של אימא שלי כוכי, ויצאתי עם מתכון שווה.  בשבוע שעבר הכנו יחד מתכון לסלט כרוב וגזר הכי טעים וקל 

ירקות מוחמצים, תמיד כיף שיש בבית, צילום: יעל לאור

ירקות מוחמצים

מצרכים:
(לכ-4 צנצנות)

  • 3 גזרים 
  • 1/2 כרוב לבן גדול (או כרוב אחד קטן)
  • 1/2 ראש כרובית
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לעיגולים ללא הגרעינים (לא חובה אבל מוסיף)

לרוטב: 

  • כוס חומץ
  • 2 כפות מלח
  • כף סוכר שטוחה
  • כליטר וחצי-שניים מים רותחים, בהתאם לצורך

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הירקות: קולפים את הגזרים וחותכים לעיגולים דקים מאוד, רצוי באמצעות מנדולינה.
  2. חותכים את הכרוב לרבעים וכל רבע חותכים לפיסות דקות וקצרות.
  3. שוטפים את הכרובית היטב ושוברים לפרחים קטנים.
  4. מכניסים את כל הירקות לשקית גדולה, קושרים ומנערים היטב לערבוב מלא של כל הירקות.
  5. מעקרים את הצנצנות: ממלאים כל צנצנת במים רותחים, סוגרים ומנערים היטב, משרים לכמה דקות ושופכים את המים.
  6. ממלאים את הצנצנות בירקות, דוחסים היטב, כדי שלא יישאר מקום לאוויר. 
  7. מכינים את התחמיץ: מרתיחים בסיר על אש גבוהה ליטר וחצי מים רותחים עם החומץ, המלח והסוכר, עד רתיחה, טועמים ומשפרים טעמים.
  8. מעבירים את התחמיץ לכלי נוח למזיגה וממלאים את הצנצנות עד סופן. אם הנוזל לא מספיק, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
  9. מחכים שהצנצנות יתקררו בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר.
דוחסים היטב וממלאים את הצנצנת בתחמיץ עד הסוף, צילום: יעל לאור

מומלץ לאכול לאחר כמה שעות של קירור (עדיף יום אחרי), אפשר לשמור כשבועיים במקרר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו