פיצה לבנה קלה וזריזה לארוחת ערב בסוכה

אין זיכרון ילדות מתוק יותר מארוחת ערב שאוכלים בסוכה • מאיה דרין עושה את זה עם מאפה גבינות וקישואים פתוח • כמו פיצה ביתית, רק בלי הבלאגן

מאפה גבינות וקישואים. צילום: מאיה דרין

ארוחת ערב בסוכה היא אחד ממנהגי הילדות האהובים עליי, אני עדיין נזכרת בניחוח הדשא הרענן ובאור הצהוב הרך המאיר את קישוטי הנייר הצבעוניים. יש בארוחות אלה אלמנט מסויים של פיקניק, בטח אם מדובר בסוכה לתפארת הבנויה כהילכתה בחצר הבניין. ומה יותר מתאים לסעודה זאת ממאפה פתוח המזכיר מעט פיצה לבנה, אך עשוי בקלילות לא מחייבת ומתאים לכל אורח. הפעם עיטרתי אותו בקישואים קטנים ויפים, אפשר גם בצל מטוגן או חציל קלוי. וכן, לפני שתשאלו, הילדים הקטנים שלי נהנים מאותו מאפה בדיוק על טהרת הגבינות וללא זכר לירק צלוי, קלוי, מטוגן או חרוך.

ארוחת ערב מושלמת בסוכה, צילום: מאיה דרין

מאפה קישואים וגבינות

מרכיבים:
(ל-8 סועדים)

  • 1 יריעת בצק קנוי, כ-400 גרם (בצק עלים מצונן או בצק פיצה מצונן – להשיג ברשתות השיווק ובמכולות)
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעמי שום שמיר, כ-200 גרם
  • 1 שקית תערובת גבינות מגוררת או מוצרלה מגוררת, כ-300 גרם

לקישואים:

  • 9 קישואים קטנים
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח לפי הטעם
  • מעט צ׳ילי גרוס
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 4 ענפי תימין

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הקישואים לאורכם וחורצים על פני כל חצי חתכים בצורת מעויינים, מתבלים.
  2. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית וחורכים את הקישואים משני הצדדים עד להזהבה נאה.
  3. מעבירים את הקישואים לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה וממשיכים לצלות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך כ-10 דקות עד שהקישואים מתרככים, אך שומרים על צורתם.
  4. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.
  5. פורסים את הבצק המצונן על משטח העבודה וחותכים ל-3 יריעות מלבניות, מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
  6. מורחים על כל יריעה כמות נדיבה של גבינת שמנת, מפזרים מעל כמות נדיבה של גבינה מגוררת.
  7. על הגבינה המגוררת מסדרים את הקישואים הצלויים, מפזרים גבעולי תימין, מטפטפים כמה טיפות של שמן זית.
  8. אופים בשליש התחתון של תנור שחומם לחום בינוני, 180 מעלות, למשך כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה מכל הכיוונים, גם בתחתית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר