עוגת רוגלך שוקולד. צילום: ליאת נעמי שירית

מה יותר טעים מרוגלך? עוגת רוגלך שלמה

אין הרבה דברים שיכולים להתחרות בעוגת שמרים שוקולד שיצאה מהתנור • בגרסת הרוגלך היא לא רק יפה ומפתה - היא גם הכי כיפית לאכילה • אם תכינו אותה עכשיו, היא תחכה לכם בצאת הצום

[object Object]

עוגת רוגלך זה לא טרנד חדש במיוחד, אבל תמיד רלוונטי. הרעיון לצופף מלא רוגלך בתבנית אחת, קסם ללא מעט אופים ברשת, הראשונה שעשתה את זה (למיטב ידיעתי) הייתה קרן אגם. מאז העוגה קיבלה חיים משל עצמה, ולכל אחת הגרסה שלה – זאת הגרסה שלי. קינוח שוקולדי טעים ומרשים שכל אורח תולש לו רוגלך משלו, מה יכול להיות רע?

מפתה גם לפני האפייה, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני:

  • את ההתפחה הראשונה אתם יכולים לעשות במקרר למשך לילה. זאת התפחה שאני אוהבת משום שהיא איטית, מבוקרת ואפשר להכין את הבצק יום לפני. השתדלו להשתמש בקקאו איכותי. בכלל, חומרי גלם איכותיים זאת תמיד נקודת פתיחה טובה.
  • זכרו שזמני התפחה הם בגדר המלצה. כל חדר יש לו את הטמפרטורה ומידת הלחות שלו. גם זמני אפייה משתנים מתנור לתנור. בדקו תמיד מידת אפיה מכל הצדדים.
  • מילוי - אם לא בא לכם להכין בעצמכם, תמיד אפשר להשתמש בממרח שוקולד מוכן. אבל - וודאו שהוא לא נוזלי מידי. אם הממרח שלכם רך למריחה זה אומר שיש בו הרבה נוזלים או שומן וסביר להניח שהוא יברח לכם באפיה. אם זה לא חשוב לכם, לכו על זה. המלית נוזלית מדי? בהסיפו כמה כפות אבקת שקדים. זה ימצק את המילוי ויעזור לו לא לברוח. לא בא לכם על שוקולד ויש ממרח אחר בבית? מגניב. לכו על זה.
  •  מאפי שמרים הכי טובים ביום ההכנה. הם גם מחזיקים יפה יום-יומיים. אם לא אוכלים את כל המאפה ביום ההכנה הקפיאו בקופסה אטומה. כשרוצים לאכול מפשירים בטמפרטורת החדר.
עוגת רוגלך, כל אחד תולש לעצמו חתיכה, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגת רוגלך

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  •  1 ביצה + 1 חלמון
  •  3 כפות שמן קנולה
  •  1/4 כוס סוכר
  •  1/2 כפית מלח
  •  1/2 כוס חלב חמים + להוסיף לפי מידת הצורך
  •  50 גרם חמאה רכה

 למלית השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד צ'יפס (אני אוהבת להשתמש בחצי מריר)
  •  100 גרם חמאה
  •  1/3 כוס קקאו
  •  1/4 כוס סוכר
  •  קורט מלח

להברשה:

  • ביצה טרופה

לזיגוג:

  •  1/3 כוס סוכר
  •  1/3 כוס מים


אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים היטב את הקמח, השמרים והסוכר. מתחילים ללוש על מהירות איטית ומוסיפים שמן וביצים עד להטמעה מלאה. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש.
  2. מוסיפים חלב בהדרגה עד להטמעה מלאה. לאחר מספר דקות של לישה כשיש לנו בצק אחיד, מוסיפים חמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש במשך כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק, שנפרד מהדפנות ומטפס סביב וו הלישה.
  3. מכדררים את הבצק לכדור גדול. מעבירים את הבצק אל קערה משומנת מעט, מצפים את הבצק בשמן בכל צדדיו ומכסים בניילון נצמד להתפחה של כשעה-שעתיים עד להכפלת הנפח (אפשר גם להכניס למקרר להתפחת לילה).
  4. בזמן שהבצק תופח, מכינים את המילוי: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת מלית חלקה ללא גושים. מכסים בניילון נצמד רופף ונותנים למלית להתייצב.
  5. משמנים תבנית עוגה גדולה עגולה ומרפדים בנייר אפייה. 
  6. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  7.  מרכיבים את העוגה: מעבירים את את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן גדול (ככל שהמלבן יהיה גדול יותר, שכבת הבצק ברוגלך תהיה דקה). מורחים את מילוי השוקולד בצורה אחידה ובעדינות מקפלים את הבצק לשניים. הצלע הרחבה במלבן צריכה להיות מולנו. עכשיו בעדינות מרדדים את מלבן הבצק לעלה דק עד שרואים את צבע המלית דרך הבצק. שומרים על צורת המלבן (אם הבצק התפוצץ זה בסדר).
  8. בעזרת גלגלת פיצה או סכין שף, מחלקים את הבצק לאורכו, כך שמתקבלות שתי רצועות גדולות של בצק משויש. חותכים כל רצועה למשולשים.
  9. מגלגלים כל משולש לרוגלך, מהבסיס כלפי השפיץ. מניחים את הרוגלך בתבנית כאשר השפיץ של הרוגלך, כלפי מטה. מניחים את הרוגלך במרווחים קטנים מאוד בין אחד לשני. ממלאים את התבנית בשכבה אחת אחידה. (אם יש לכם עודפים, אפו אותם בתבנית נוספת).
  10. מכסים את התבנית במגבת ונותנים לרוגלך התפחה שנייה של כחצי שעה.
  11. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע עמוק שחום.
  12. בזמן שהעוגה בתנור נכין את הזיגוג: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים. מנמיכים את החום ומשאירים לרתיחה עדינה עוד 5-6 דקות.עד שמתקבל מרקם סמיך. נותנים לסירופ להתקרר קלות.
  13. כשהמאפה שחום ויפה, מוציאים את עוגת הרוגלך מהתנור ומזגגים אותה בסירופ סוכר (מי הסוכר מאריכים את חיי המדף של השמרים אז, אל תתביישו). בתאבון.
את שתי הרצועות חותכים למשולשים, צילום: ליאת נעמי שירית

ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית בעלת הבלוג "אוכל למחשבה", ישראלית שחיה בניו יורק, בטור הקודם הכינה ליאת מתכון למרק חרירה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו