גבוהה, רכה ואוורירית: עוגת הטורט המושלמת

היא לא מתחכמת ולא מפונפנת ולפעמים זה כל מה שצריך • בצאת הצום או בכל יום חול, עם כוס קפה או תה • עוגת טורט ביתית שתמיד באה טוב

עוגת טורט ביתית. צילום: יעל לאור

אין בה קרמים וגם לא שוקולד, היא לא מפונפנת ולא מסובכת, ולפעמים זה פשוט מה שצריך. בצאת הצום, או בכל יום חול, עם הקפה של הבוקר או עם התה של אחה"צ. גם ילדים מתים עליה. איך אני יודעת? גם כי הילדים שלי אוהבים אותה, וגם כי זאת עוגה שמזכירה לי את הילדות שלי. דווקא הפשטות שלה ממכרת, זאת לא עוגה שקונים בחוץ, זאת עוגה שמכינים בבית, יש לה טעם של בית, היא אוורירית, היא רכה והיא הכי כיפית בעולם.

אז הצטרפתי לאימא שלי, כוכי, והכנו יחד את עוגת הטורט שלה, שאני כל כך אוהבת. הנה המתכון שלה.

לפעמים זה כל מה שצריך, צילום: יעל לאור

עוגת טורט 

מצרכים:

  • 6 ביצים L, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה), מנופה
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם כפית הלימון, עד שמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עם המלח ומקציפים עד היווצרות קצף יציב (המבחן: כשמרימים את המקצף הקצף נשאר עליו יציב ולא נופל).
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים כשתי דקות, עד שנוצר קרם לימוני סמיך, מוסיפים בהדרגה את השמן ומקציפים עד איחוד. 
  4. מקפלים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים, עד איחוד.
  5. מנפים לבלילה המאוחדת את הקמח בהדרגה - כל פעם מוסיפים קצת קמח, מערבבים ושוב. מערבבים עד איחוד, הבלילה צריכה להיות חלקה ללא גושי קמח.
  6. משמנים תבנית (קוטר 26), למטה ובצדדים, ומעבירים אליה את הבלילה. מיישרים את הבלילה יפה בתבנית באמצעות לקקן.
  7. מכניסים לתנור ל-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
  8. מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוכו. 
  9. מחלצים בזהירות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר