עוגיות לימון וקינמון . צילום: מאיה דרין

ליד התה ובהשראתו: עוגיות חמאה שיביאו את הסתיו

חורף זה הזמן לעוגיות חמאה ביתיות לצד כוס תה • לביס הראשון של צאת הצום ולהמשך העונה הקרה מכינה אותן מאיה דרין עם לימון וקינמון • גזרו ושמרו

[object Object]

עוגיות שתמיד קל ופשוט להכין. הפעם שאבתי השראה מעולמות התה ותיבלתי אותן בלימון ובקינמון. אך הבצק הבסיסי הזה יכול ליהנות גם מתבלינים אחרים כמו ג׳ינג׳ר, אגוז מוסקט וציפורן. בחורף הן נהדרות בטעמי תפוז עונתי ולבררנים שבינינו, הן נפלאות גם בציפוי סוכר בלבד וללא שום תוספת אחרת.

מושלמות לצד כוס תה, צילום: מאיה דרין

עוגיות לימון וקינמון

מצרכים:
(לכ-32 עוגיות, תלוי בגודל)

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח רב שימושי (עדיף מנופה)
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 1 כפיות קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • מיץ וגרידת לימון מ-1/2 לימון גדול
  • 2 כפיות תמצית/אבקת/מחית וניל

לציפוי:

1/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון


אופן ההכנה:

  1. מחממנים תנור לחום של 180 מעלות. 
  2. בקערה מערבבים את כל המצרכים היבשים (הקמח, הסודה לשתיה, הקינמון והמלח).
  3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר לקרם חלק מאוד.
  4. טורפים את הביצה והחלמון ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי עירבול. בכל פעימה שמוסיפים מאפשרים לביצה להיטמע בבלילה ורק אז ממשיכים להוסיף.
  5. מוסיפים את החחומרים היבשים ומערבלים מעט.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת לימון והווניל ומערבלים רק עד שהבצק אחיד.
  7. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה יוצרים כדורים של בצק ומעבירים לקערה עם תערובת הסוכר והקינמון.
  8. מצפים את הכדורים בתערובת הסוכר ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  9. מסדרים במרווחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך 10 דקות, עד שמזהיבות מכל הכיוונים (לוודא שגם בצד התחתון). העוגיות תישארנה רכות בתום האפייה.

בשבוע שעבר שיתפתי אתכם במתכון לסלט ביצים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו