משמעות השם חרירה במרקואית היא משי. מדובר במרק מרוקאי אבל, כפי שלמדתי, יש שוני בין המטבח היהודי מרוקאי, לבין המטבח המרוקאי הקלאסי. מה למשל? מטבח מרוקאי הוא מטבח מתוק, המטבח היהודי מרוקאי, אוהב לשרוף לכם את הנשמה עם חריף.
המתכון הזה הוא מעט שונה. הוא משתמש במוח עצם ויש בו שומר קצוץ, שאני מוצאת אותו תוספת מוצלחת למרק. וקינמון. כן כן. קראתם נכון. קינמון. מה שלא תעשו, אל תוותרו על הקינמון .
יאללה. מרק חרירה חורס. מושלם לשבירת הצום או לארוחה מפסקת, או סתם יום חורפי משובלל. שנתחיל?
כמה מילים לפני:
- שימו לב, רצוי לבשל את המרק בסיר כבד, ואם אפשר, ברזל. בסיר כבד ומברזל, החום מתפזר בצורה שווה.
- רצוי לתת לעדשים השריה של חצי שעה במים חמים. רצוי אבל לא חובה.
- המרק טעים יותר ביום למחרת. כך שאין בעיה לעשות אותו, יום יומיים לפני.
- סביר להניח שהעדשים ימשיכו לשתות נוזלים גם כשהמרק יהיה במקרר. לא נורא,, תוסיפו מעט מים לפני ההגשה.
- יש קינמון במתכון. רק שתדעו שבמטבח המרוקאי הקינמון מככב. אל תוותרו עליו.
מרק חרירה
מרכיבים:
- 3-4 עצמות מח עצם
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל גדול או 2 בינוניים, קצוץ לקוביות קטנות
- 2-3 גזרים, קצוצים לקוביות קטנות
- 1/2 שומר, קצוץ לקוביות קטנות
- 5-6 שיני שום כתושות
- 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 1/2 1 כפיות כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר
- 1/4 כפית קינמון
- מלח
- פלפל שחור
- 6-7 כוסות ציר עוף או מים
- 1 קופסת שימורים של חומוס מסונן מנוזלים ושטוף (400 גרם)
- 1 כוס עדשים שחורות, מושרות חצי שעה במים חמים
- כוס אטריות דקות
- חופן נדיב של פטרוזיליה, שטופה וקצוצה היטב
- חופן נדיב של כוסברה, שטופה וקצוצה היטב
- 2 לימונים חתוכים לרבעים, להגשה
אופן ההכנה:
- בסיר כבד וגדול, מחממים מעט שמן על חום בינוני גבוה. מוסיפים את עצמות המוח ומטגנים קלות.
- מנמיכים את החום ומוסיפים את הבצל קצוץ, מערבבים ומטגנים אותו קלות.
- מוסיפים את הגזר, השומר והשום. מערבבים היטב.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים מדי פעם ומניחים לירקות להיצלות עד שהבצל הופך שקוף בערך 8 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. נותנים לעגבניות עוד חמש דקות "להיפתח".
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את ציר המרק או המים, העדשים השחורות והחומוס. טועמים ומשפרים טעמים.
- מעלים את החום לבינוני גבוה ומביאים לרתיחה עדינה למשך 10 דקות.
- מנמיכים את החום לחום נמוך ונותנים למרק להתבשל 45 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את האטריות. נותנים להן חמש דקות להתרכך ומורידים את הסיר מהכיריים.
- מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
- טועמים ומשפרים טעמים (חשוב) להגשה מוסיפים מיץ לימון סחוט מרבע לימון.
ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית בעלת הבלוג "אוכל למחשבה", ישראלית שחיה בניו יורק, בטור הקודם הכינה ליאת עוגיות חמאת בוטנים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו