עומר נאטורה נולד וגדל בקהילה היהודית בלונג איילנד ניו יורק, לאורנה ורונן, הורים ישראלים. הוא חובב ספורט ובתיכון שיחק כדורעף וכדורסל והיה קפטן הנבחרת של בית ספרו. הוא היה פעיל מאוד בתנועת הנוער היהודית המקומית, תמיד לקח על עצמו תפקידי הסברה וחיבור לישראל עד שלבסוף נבחר לנשיא אזור ניו יורק.
למרות שהתקבל ללימודים גבוהים באוניברסיטה בניו יורק, עומר בחר לעלות לארץ ואחרי שנה במכינת גליל עליון, הוא התגייס לשריון. יש לו אישיות כובשת וצחוק מדבק והוא אוהב אנשים. תמיד רואה את הצד הטוב שלהם. בשבעה באוקטובר, עומר נחטף מהטנק שלו, סמוך לניר עוז. העוגיה האהובה על עומר היא עוגיית בוטנים.
ועכשיו בנימה אישית. אורנה, אמא של עומר, היא חברה שלי. אנחנו מתנדבות יחד בער”ן. ברשותכם, אני אחזור על המילים של אמא של הרש "We love you Omer, Stay Strong, Survive".
מחכים לך בבית עומר עם מגש עוגיות ענקי.
עוגייות חמאת בוטנים של עומר נאוטרה
כמה מילים לפני שמתחילים:
- רוצים לשמור על צורת הכיפה בעוגיה? לפני האפייה מכניסים את מגש העוגיות למקפיא למשך 15 דקות. ואז מהפריזר ישר לתנור.
- חשוב שתקפידו על חמאת בוטנים חלקה ולא ממותקת. יש מספיק סוכר במתכון.
- אין זמן? אתם יכולים לעשות את הבצק לעוגיה, יום יומיים לפני ולשמור במקרר.
מצרכים:
- 1 כוס חמאת בוטנים חלקה לא ממותקת
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 1 ביצה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 100 גרם שוקולד צ׳יפס או שוקולד קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים מגש אפייה בנייר אפיה, מניחים בצד.
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את הסוכר החום עם הביצה עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים, הסודה לשתייה והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים כדורים שווים בגודל של כדור גולף בערך (אני משתמשת בכף קפיצית) ומסדרים אותם על המגש אפיה.
- אם רוצים לשמור על צורת הכיפה מכניסים את מגש העוגיות למקפיא למשך 15 דקות.
- אופים בתנור במשך 15 דקות או עד שהעוגיות משתזפות בשוליים.
- מוציאים את המגש מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שנוגעים בהן.
ליאת נעמי שירית, מתכונאית ובלוגרית, ישראלית שחיה בניו יורק בעלת הבלוג “אוכל למחשבה”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו