מאפינס דבש
מצרכים:
- 1 כוס סוכר קנים אורגני
- 1 כוס דבש או סילאן
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים או מיץ תפוזים סחוט
- 2 כוסות קמח שיפון מלא, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס תה מוכן, מקורר
- 5 כפות שמן קוקוס
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים הרטובים: דבש / סילאן, שמן, מים / מיץ תפוזים, תה ,שמן קוקוס, ביצים ותמצית וניל.
- מערבבים בקערה אחרת את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה.
- יוצרים גומה במרכז קערת החומרים היבשים ושופכים פנימה את החומרים הרטובים.
- מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- יוצקים מהבלילה לתבניות אישיות ואופים למשך 25 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
*ניתן להוסיף לבלילת המאפינס אגוזים או צימוקים.
המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר.