נשאר לכם דבש? מאפינס מושלמים לצאת הצום (ובכלל)

מאפינס רכים, מתוקים ואפילו די בריאים • נצלו את צנצנות הדבש שקיבלתם והכינו אותם עוד השבוע • הם יבואו טוב עם כוס תה בביס של סוף הצום

מאפינס דבש. צילום: יח"צ

מאפינס דבש

מצרכים:

  • 1 כוס סוכר קנים אורגני
  • 1 כוס דבש או סילאן
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים או מיץ תפוזים סחוט
  • 2 כוסות קמח שיפון מלא, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס תה מוכן, מקורר
  • 5 כפות שמן קוקוס
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים הרטובים: דבש / סילאן, שמן, מים / מיץ תפוזים, תה ,שמן קוקוס, ביצים ותמצית וניל.
  3. מערבבים בקערה אחרת את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה.
  4. יוצרים גומה במרכז קערת החומרים היבשים ושופכים פנימה את החומרים הרטובים.
  5. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  6. יוצקים מהבלילה לתבניות אישיות ואופים למשך 25 דקות.
  7.  מוציאים מהתנור ומצננים.

*ניתן להוסיף לבלילת המאפינס אגוזים או צימוקים.


המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר