טוסט חמאה ודבש. צילום: מתוך האינסטגרם של Arôme Bakery london

במקום פנקייק: כך תכינו את הטוסט ששיגע את הרשת

את בוקר החג האחרון ואת צנצנות הדבש שנותרו לכם נצלו בשביל להכין טוסט חמאה ודבש • במינימום מצרכים ועבודה ואפילו בלי לטגן תקבלו ארוחת בוקר מתוקה ונפלאה

[object Object]

מקורו של הטוסט המתוק הזה, טוסט חמאה ודבש שנעשה מלחם בריוש, הוא במאפיית Arôme בלונדון. מהר מאוד הוא הפך לתופעת רשת וזכה לאין ספור חיקויים וגרסאות ברשתות החברתיות, כאן תמצאו את הגרסה הקלה והקלאסית.

לאחר שהלחם יוצא מהתנור ומתייצב על רשת קירור, הוא מקבל שכבת דבש קריספית, והכי כיף לנקוש עליו עם המזלג ולשמוע את הרעש הנהדר הזה של המעטה הקריספי.

 

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Arôme Bakery (@aromebakerylondon)

טוסט חמאה ודבש

מצרכים:

  • 4 פרוסות עבות של לחם בריוש
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 כפות דבש
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מורידים את הקצוות של הלחם (משאירים את הלבן בלבד).
  3. בקערה קטנה מערבבים את החמאה, הסוכר, הדבש והמלח, עד לאיחוד הרכיבים והיווצרות ממרח.
  4. מורחים את ממרח החמאה והדבש באופן שווה על כל הלחם - למעלה, למטה ובצדדים.
  5. מניחים את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים בזהירות את פרוסות הלחם ומחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים את הלחם שתי דקות מבלי לגעת בו. לאחר מכן מעבירים את הפרוסות לרשת קירור. הן יהיו רכות בהתחלה, אך יתקשו כשיתקררו.
  8. מחכים כעשר דקות ואז אפשר לאכול.
  9. ניתן להגיש לצד קצפת רכה או גלידת וניל, אבל טעים גם פשוט ככה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו