שישי שהוא חג: מתכון לקציצות דגים משמחות

יום שישי הוא יום של קציצות דגים, על אחת כמה וכמה בראש השנה • בני מדר דאג לכם למתכון קל ונהדר • אתם רק תדאגו לחלה

קציצות דגים עסיסיות. צילום: אנטולי קרינצקי

אחרי ששיתף אותנו במתכון לצלי כתף וערמונים, השף בני מדר ממסעדת ספרה ברחובות, משתף אותנו בקלאסיקה של שישי ישראלי - קציצות דגים. "עבור משפחות רבות קציצות דגים הן טעם של בית. לכל משפחה הסגנון שלה, מעט ימינה, מעט שמאלה, מעט יותר חריף, טיפה פחות פטרוזיליה, הטעם משתנה", אומר מדר, "הבאתי כאן את המתכון שבני המשפחה שלי הכי אוהבים, עם נגיעות של לימון כבוש, מעט כמון וחריפות נהדרת שמגיעה מהאריסה".

הקציצות עוברות טיגון קל, ואז נכנסות לרוטב עגבניות חריף, ואתם? רק צריכים לדאוג לחלה טרייה או אורז לבן. 

קציצות דגים ברוטב, צילום: אסף קרלה

קציצות דגים

מרכיבים:

  • 500 גרם פילה דג ים, רצוי מוסר, קצוץ דק, לא טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה, קצוצה (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 4 עגבניות בשלות, מגוררות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפות לימון כבוש
  • 1 כף אריסה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את פילה הדג הקצוץ עם הבצל, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצה, פירורי הלחם, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל.
  2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל בינוני.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
  4. מכינים את הרוטב: במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את העגבניות המגוררות, האריסה, רסק העגבניות, הפלפל החריף, המים, הסוכר, המלח, הפלפל והפפריקה.
  5. מבשלים את הרוטב על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהוא מסמיך מעט.
  6. מסדרים את קציצות הדגים ברוטב ומוסיפים גם את הלימון הכבוש,
  7. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה, כ-20 דקות, עד שהקציצות סופגות את הטעמים. מתקנים תיבול אם יש צורך.
  8. מפזרים מעט כוסברה קצוצה מעל ומגישים חם לצד אורז לבן או לחם טרי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר