דובשניות מתוקות, זריזות וקלות להכנה, הן עוגיות מושלמות לראש השנה, שכל אחד יכול להכין. הן טעימות (אפילו יותר) גם אחרי כמה ימים, הזמן עושה איתן חסד, הטעמים מתחזקים והן מתיישנות נפלא.
דובשניות
מצרכים:
- 150 גרם (כ-1/3 כוס + 2 כפות) דבש
- 3/4 כוס שמן צמחי
- 1 ביצה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
- 60 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
- 430 גרם (3 כוסות) קמח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- ½ 1 כפיות קינמון
- 1 כפית חוויאג' לקפה (לא חובה אבל מומלץ)
לציפוי:
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- כ- 4-5 כפיות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרפדים שתי תבניות אפיה בנייר אפיה. מניחים בצד.
- בקערה גדולה, מערבבים בעזרת מיקסר ידני, את הדבש, השמן, הביצה, הסוכר הלבן והסוכר החום.
- בקערה אחרת מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים. מוסיפים את הקמח לקערה עם הנוזלים והסוכר ומערבבים בעזרת מיקסר ידני עד שנוצרת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
- משמנים כפית קפיצית קטנה בספרי שמן (גודל של 2 ס"מ בערך). אם אין כפית קפיצית אפשר גם בכפית רגילה. גורפים עם הכפית בצק לתוכה (היא שומרת על גודל אחיד של העוגיות).
- מגלגלים את הבצק בידיים רטובות ומניחים בתבנית. שומרים על מרווחים בין כדור לכדור. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק.
- מכניסים לתנור למשך 7-8 דקות או עד שהעוגייה תפוחה ותחתית העוגייה שחומה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין (לפחות חצי שעה).
- מכינים את הזיגוג: שמים בקערה בינונית את אבקת הסוכר, מוסיפים כפיות של מיץ לימון (מתחילים מ-3 או 4 ורואים אם יש צורך בכפית נוספת). מערבבים היטב עד שמקבלים מרקם של טחינה.
- טובלים את העוגייה עם הפנים בתוך הזיגוג ונפטרים מעודפים. מניחים את העוגייה על רשת או על תבנית האפייה ומניחים לזיגוג להתקשות לחלוטין, כחצי שעה.
ליאת נעמי שירית, ישראלית שחיה בניו יורק בעלת הבלוג “אוכל למחשבה”. בטור הקודם שלה הכינה ליאת טארט טאטן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו