קלאסיקה מנצחת: מתכון קל לסלט ביצים

בבוקר של חג, שבת ואפילו בערב החג • מאיה דרין עם מתכון לביס הכי טעים שתוכלו לשים על החלה שלכם

סלט ביצים. צילום: מאיה דרין

בוקר של שבת וחג הוא בוקר של סלט ביצים. הממרח הנצחי הוא אחד מהסמלים הטעימים ביותר שלנו. אין סודות ורזים בהכנתו, אך בהחלט אפשר להקפיד על כמה דברים כדי להפוך אותו לטעים אף יותר. אני אוהבת להוסיף בצל מטוגן ולתבל במעט חרדל עוקצני. אימא שלי קוצצת פנימה שמיר, יש כאלה שיעדיפו בצל ירוק. כך או כך, על פרוסת חלה מתוקה ובליווי ירקות מוחמצים, והטעם – טעמו של בית.

סלט ביצים, קלאסיקה מנצחת, צילום: מאיה דרין

סלט ביצים 

מרכיבים:
(ל-4 סועדים)

  • 6 ביצים קשות
  • 4 כפות מיונז איכותי
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון גרגירים
  • 2 יחידות בצל לבן
  • מעט שמן לטיגון
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה:

  • חלה טרייה ומתוקה
  • מלפפון חמוץ
  • מלפפון טעם (מלפפון ירוק מיני)
  • פלפל שיפקה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
  2. במחבת רחבה מחממים מעט שמן לטיגון ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה, מצננים.
  3. משאירים כף אחת של בצל מטוגן לקישוט ואת שאר הבצל המטוגן קוצצים.
  4. מפרידים בין החלמון לחלבון של הביצים הקשות
  5. את החלבונים קוצצים עם סכין לקוביות קטנות (לא צריכות להיות מדוייקות כלל וכלל).
  6. את החלמונים מעבירים לקערה, מוסיפים מיונז, חרדל, בצל מטוגן קצוץ, מלח ופלפל ומעבדים בעזרת מזלג למשחה.
  7. מוסיפים את החלבונים הקצוצים מערבבים לכדי סלט ביצים, מתקנים תיבול.
  8. מגישים עם חלה טרייה ומתוקה ושאר דברים טובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר