עוגת שיש וניל - ריבת חלב. צילום: מאיה דרין

לימים הפכפכים: מתכון לעוגת שיש בחושה

כשחודש אוקטובר בפתח ורוחות סתיו מתחילות לנשב, לפעמים כל מה שצריך זה מתכון לעוגה בחושה טובה • מאיה דרין עושה את זה עם שילוב מטריף של עוגת וניל עם ריבת חלב וציפוי קראנצ'י מלמעלה • שימו מים לקפה

[object Object]

אחד מהטקסים האהובים עליי ביום זה טקס הקפה הראשון של היום. אינני ממהרת לקראתו, נהפוך הוא. אני מקדישה לו זמן ופנאי ודואגת לברך עליו ועל השקט שהוא מביא עמו. מתוך כבוד לקדושתו, אקום מוקדם יותר משאר בני הבית ואלגום אותו באיטיות ובתשומת לב.

בשעות הבוקר החרישיות, טרם התעוררה העיר, יש שלווה ראשונית בנוף הנשקף מן המרפסת על הגג. וכמו לכל טקס, גם לזה יש תפאורה, מלבד צמרות העצים ושמי הבוקר הכחולים. לצד הקפה, פרוסת עוגה בחושה ביתית ופשוטה. כזאת שאני נהנית לאפות בכל פעם בתוספת אחרת.

לעיתים תהיה זו אותה עוגת וניל משויישת עם שוקולד נוטלה או מתובלת בקינמון. השבוע היתה זאת צנצנת ריבת החלב שקרצה לי ממדף המקרר העליון. 

מושלמת לצד הקפה, צילום: מאיה דרין

עוגת שיש וניל ריבת חלב

מרכיבים:
(לתבנית אינגליש קייק)

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל משובחת
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח (175 גרם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1 גביע שמנת חמוצה

לתערובת ריבת חלב:

  • 4 כפות גדושות ריבת חלב

לציפוי:

  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 2 כפות סוכר רגיל
  • 2 כפות סוכר חום דחוס

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד ובהירה.
  3. טורפים את הביצים בקערית נפרדת ומוסיפים בהדרגה תוך כדי עירבול.
  4. מוסיפים את הווניל ומערבלים.
  5. מערבבים את הקמח עם הסודה לשתיה והמלח.
  6. מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה את השמנת החמוצה והיבשים (הקמח עם הסודה לשתייה והמלח).
  7. מפרישים לקערה נפרדת 4 כפות מבלילת העוגה ומערבבים עם ריבת החלב.
  8. יוצקים חצי מכמות הבלילה הלבנה לתבנית אינגליש קייק, מעליה חצי מכמות מלית ריבת החלב ושוב שכבה לבנה וריבת חלב.
  9. בעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמאת שייש.
  10. לציפוי: מערבבים את הפקאן עם שני סוגי סוכר ומפזרים מעל.
  11. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.

לעצלנים שבינינו: אפשר פשוט להכין בלילת וניל בלבד, למלא את התבנית בחצי מהכמות, מעליה תלוליות של ריבת חלב ואז שוב שכבה של בלילת הוניל. יש לקחת בחשבון שריבת החלב תשקע במהלך אפייה לתחתית, אבל לעיתים קיצור הדרך הזה בא בטוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו