הטבע בשבילי הוא מקור אינסופי של השראה ושלווה, אבל אפשר להכניס אותו גם הביתה בדרכים פשוטות וטעימות. הוספת פרטים טבעיים למנות שאני מכין מהדקת את הקשר שלי עם הטבע, שחשוב לי כל כך, ואגב כך הופכת את הבית למקום נעים ומרגיע, מלא בטבעיות ובאיזון.
צמחים ופרחים מוסיפים צבע, יופי וניחוחות לאוכל, ולמעשה זו הדרך הקלה ביותר להביא את הטבע הביתה, אבל אפשר לעשות זאת, לפחות כשמדובר בעיצוב, גם בדרכים אחרות - למשל, להשתמש בחומרים טבעיים כמו עץ, אבן וקני סוף כאלמנטים עיצוביים בחלל הבית.
עיצוב שולחן עם נגיעות של טבע יוצר אווירה חמימה ומזמינה, ומכניס את היופי של העולם החיצון לתוך הבית. אם תוסיפו לשולחן פריטים קטנים - אלמנטים טבעיים כמו אבנים, גזעים או כל דבר אחר שמצאתם בחוץ - אתם כמעט שם. אם תשלבו גם פריטים הקשורים לעונה, כמו דלעת קטנה בחורף או פירות טריים בקיץ, זה בכלל יהפוך את כל אווירת הארוחה לטבעית ולמיוחדת יותר.
לא מדובר, כמובן, רק בענייני עיצוב. אפשר גם ממש לבשל עם הטבע: להכין לחם על ענף של עץ, להגיש מנות על סלע או גזע, לרוקן ירק או פרי ולהשתמש בו כצלחת הגשה. היו משוחררים כמו הטבע, צאו מגבולות שגרה - ותראו שהיצירתיות משתלמת ואולי אפילו הופכת את המנות לטעימות יותר.
לחם גזע
הרכיבים:
- 1/2 1 ק"ג קמח לחם
- 14 גרם שמרים יבשים
- 1/2 ליטר מים
- 14 גרם מלח
- 140 גרם סוכר
- 140 מ"ל שמן זית
- 3 ביצים
- 21 גרם אבקת חלב
- גזעים או ענפים עבים שיכולים להיכנס לתנור
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הענפים או הגזעים ומייבשים.
- בקערה מערבבים את הקמח, השמרים והמים במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים ללוש במשך כמה דקות.
- מוסיפים את שמן הזית ושאר המרכיבים ולשים עד שהבצק מתאחד ונעשה חלק ונעים למגע.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
- לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי על פי גודל הגזעים או הענפים.
- מגלגלים כל כדור ל"נקניק" ומלפפים אותו סביב הגזע או הענף.
- מסדרים את הענפים או הגזעים עם הבצק בתבנית עם נייר אפייה ומניחים בצד להתפחה נוספת של כשעה וחצי עד שעתיים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־240 מעלות עד שמתקבל גוון זהוב ויפה.
אסאדו דלעת
הרכיבים:
- 1 נתח גדול של דלעת קלופה, פרוס
- 4 כפות דבש פרחי אבוקדו
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 כפית כמון
- 2 כפות סויה
אופן ההכנה:
- לילה לפני: בקערה מערבבים היטב באמצעות מטרפה את כל חומרי המשרה, מניחים את הדלעת במשרה ומכניסים למקרר ללילה, כדי שהדלעת תספוג את כל הטעמים.
- לאחר ההשריה מעבירים את הדלעת לתבנית אפייה ושופכים מעל את הנוזל שנותר.
- מחממים תנור ל־180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים אותה לתנור ל־45 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ואופים כ־15 דקות נוספות עד להשחמה.
- לפני ההגשה מברישים את הדלעת באמצעות מברשת בנוזלים שהצטברו בתחתית תבנית האפייה, מניחים על קרש עץ ומגישים.
קולרבי במילוי קולרבי, דג וקרם פרש
הרכיבים:
- 4 קולרבים עם העלים (מתאימים את הכמות לפי מספר האורחים, קולרבי אחד לאורח)
- 50 גרם ג׳ינג'ר קלוף
- 200 גרם קרם פרש (אפשר להחליף בגבינת שמנת)
- 100 גרם פילה דג נא לבן, קצוץ לקוביות קטנות
- מעט מלח גס
- 4 יחידות פינגר ליים (לא חובה)
לגרניטה:
- 200 גרם עלי קולרבי
- 200 גרן סאוור (100 מ"ל מיץ לימון ו־100 גרם מי סוכר מעורבבים היטב)
לנוזל הקולרבי:
- 100 גרם חומץ אורז
- 50 גרם מירין
- 30 גרם סוכר
- 2 יחידות פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
- יום לפני מכינים את הגרניטה: טוחנים את עלי הקולרבי עם חצי ליטר מים, מסננים, מוסיפים את תערובת הסאוור ומכניסים להקפאה.
- חותכים את הקולרבי בבסיס שלו כך שיישב באופן ישר ומרוקנים אותו באמצעות כף פריזיאן או כלי לריקון ירקות (בדרך כלל להכנת ממולאים). שומרים את המילוי. הקולרבי הופך לכלי הקיבול.
- קוצצים את פנים הקולרבי המרוקן, מערבבים עם הג׳ינג׳ר הקלוף ומעבירים לקערה.
- מביאים את כל מרכיבי הנוזל לרתיחה ושופכים על הקולרבי והג׳ינג׳ר. משרים במשך שעה עד שעתיים ומסננים.
- הרכבת המנה: מניחים מהקרם פרש בתחתית כל קולרבי (מומלץ להעביר את הקרם פרש לשק זילוף).
- מניחים מעל את קוביות הדג ומפזרים עליהן מלח גס.
- מוסיפים כף מנוזל הקולרבי על הדג, מפזרים פינגר ליים, מגרדים בעזרת כף מהגרניטה, מפזרים מעל ומגישים.