תפוחים בקרמל על מקל
מתכון של שף קונדיטורים קרן ואיציק קדוש, בעלי קפה קדוש בירושלים
מצרכים:
- 6 תפוחי גרנד סמית (המתכון עובד נהדר גם עם תותים או תאנים)
לקרמל:
- 500 גרם סוכר
- 100 מ"ל מים
- 40 גרם גלוקוז (להשיג בחנויות המתמחות)
- צבע מאכל טבעי אדום, ירוק או כל צבע שרוצים (אפשר כמובן גם לוותר על צבע המאכל ולשמור על צבעו הטבעי של התפוח)
- 6 שיפודים עבים
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת עמוקה את הסוכר, המים והגלוקוז עד שמגיעים ל-165-170 מעלות או עד שהסוכר מתחיל להזהיב. מורידים מהאש, מוסיפים צבע מאכל אם רוצים ומערבבים.
- מחדירים את השיפודים לתפוחים וטובלים את התפוחים בקרמל. מוציאים וטובלים שנית.
- מסדרים את התפוחים על מגש ומחכים עד שציפוי הסוכר יתקשה.