נוסטלגיה מתוקה במיוחד: כך תכינו בקלות תפוח מסוכר על מקל

שף קונדיטורית קרן קדוש נזכרת בממתק הילדות שלה ושל כולנו • ואין כמו ראש השנה בשביל לשחזר את המתכון • הגרסה הביתית והשווה באמת לתפוח מקורמל

תפוח מסוכר על מקל. צילום: אסף קרלה

תפוחים בקרמל על מקל

מתכון של שף קונדיטורים קרן ואיציק קדוש, בעלי קפה קדוש בירושלים

מצרכים:

  • 6 תפוחי גרנד סמית (המתכון עובד נהדר גם עם תותים או תאנים)

לקרמל:

  • 500 גרם סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 40 גרם גלוקוז (להשיג בחנויות המתמחות)
  • צבע מאכל טבעי אדום, ירוק או כל צבע שרוצים (אפשר כמובן גם לוותר על צבע המאכל ולשמור על צבעו הטבעי של התפוח)
  • 6 שיפודים עבים
רעיון מקסים לשולחן ראש השנה, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת עמוקה את הסוכר, המים והגלוקוז עד שמגיעים ל-165-170 מעלות או עד שהסוכר מתחיל להזהיב. מורידים מהאש, מוסיפים צבע מאכל אם רוצים ומערבבים.
  2. מחדירים את השיפודים לתפוחים וטובלים את התפוחים בקרמל. מוציאים וטובלים שנית.
  3. מסדרים את התפוחים על מגש ומחכים עד שציפוי הסוכר יתקשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר