"סיר הדגים הזה הוא בעצם מתכון אותנטי חגיגי לראש השנה של חריימה טוניסאי", אומר השף אוריאל סרור שמוביל את גן האירועים טרויה במתחם בני דרום באשדוד ומסביר: "אני מכין אותו עם רוטב עגבניות והוא הכי טעים שיש".
סרור מכין את המנה באופן שיקצר לכם תהליכים. "זה מתכון קל ופשוט", הוא אומר. "למרות שמתכוני דגים תמיד נשמעים מסובכים להכנה, דווקא דג חריימה הוא מהיר מאוד להכנה".
את המתכון הזה לדג חריימה קיבל סרור מסבתו שנולדה בג'רבה, אי שמשתייך לתוניסיה. "היא הייתה בשלנית מעולה", הוא מספר. "הרוטב האדום כל כך טעים, עד שאצלנו בבית גם אלו שלא אהבו דגים, היו נהנים ממנו בלבד. תטבלו אותו בחלה טרייה – זה אחד המאכלים הכי טעימים בעולם".
מתכון לחריימה
רכיבים:
- 4 יחידות פילה דג לוקוס או דג שלם פרוס. רצוי עם הראש שמתאים לברך עליו בראש השנה
- 4 כפות שמן צמחי
- 10 שיני שום כתושות
- 1-2 פלפל חריף קצוץ (בהתאם לגודל ורמת החריפות)
- 1 מיכל (210 גרם) רוטב עגבניות קנוי (פולפה)
- 2 עגבניות אדומות מגוררות
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כף כמון טחון
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית קימל טחון
- 2-3 כוסות מים
- מיץ לימון טרי מ-4 לימונים
אופן ההכנה:
- מוזגים שמן לסיר סוטאז' רחב ומוסיפים את השום והפלפל החריף.
- מטגנים במשך כדקה ונזהרים שלא יישרף, כי אחרת השום הופך להיות מר.
- מוסיפים עגבניות טריות ואת רוטב העגבניות הקנוי ומטגנים במשך כ-5 דקות עד לצמצום הנוזלים.
- מוסיפים את תבלינים ומטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. אל תדלגו על השלב הזה כי הוא מעשיר את טעם הרוטב ומפחית מחמיצות העגבניות.
- מוסיפים מים (כ-2 כוסות, אבל לפעמים צריך יותר) ומביאים לרתיחה.
- טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מוסיפים מלח או פפריקה חריפה. במידה והרוטב חמוץ מדי אפשר להוסיף כפית סוכר אחת.
- מוסיפים את הדגים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות.
- בהגשה מוסיפים מיץ לימון טרי.
בתיאבון וחג שמח!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו