המאפה הפשוט הזה הוא קל כל כך להכנה, וגם יפה, מרשים וגורף תשואות. הוא לא דורש התפחה מכיוון שהוא כולל בצק עלים, ומשובח בזכות הגבינות הנהדרות שתשלבו בו יחד עם קישואים וגבעולי בצל ירוק.
הגישו לצידו סלט ירוק, פלחי ירקות טריים, ביצים קשות, פרוסת גבינה טובה, כוס יין לבן וצונן והנה ארוחת ליל קיץ נהדרת.
מתכון למאפה קישואים ובצל ירוק
רכיבים:
רשימת חומרים למאפה משפחתי
- 1 חבילת בצק עלים מצונן (300 גרם), או 300 גרם בצק עלים מופשר
- 1 גביע גבינת שמנת מתובלת שאוהבים או 1 חבילה גבינת בורסן פלפל
- 2 כוסות מוצרלה מגוררת
- 4 קישואים ישרים ככל האפשר
- 4 גבעולי בצל ירוק
- מעט שמן זית
- מעט מלח אטלנטי לסיום
אופן ההכנה:
- פורסים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את גבינת השמנת / בורסן על פני הבצק.
- מפזרים מעל את המוצרלה.
- בעזרת קולפן או מנדולינה, חותכים רצועות ארוכות ודקות את הקישואים.
- מניחים את גבעולי הבצל הירוק בשלמותם על
- פני הגבינה בצורה נאה.
- שוזרים בין גבעולי הבצל, ביד חופשית, את פרוסות הקישואים כך שיכסו את כל המאפה.
- זולפים מעל הקישואים מעט שמן זית, מפזרים כמה גרגרי מלח.
- אופים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות, למשך כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב גם בתחתית.