השף קונדיטורית, אור שוקרון, מקיבוץ ארז שבעוטף עזה התמודדה בתוכנית ריאלטי האוכל "משחקי השף" ששודרה אמש (שני) בערוץ 13 על מקומה בנבחרת. באודישן מרגש, היא שיתפה בחוויה שעברה עליה ועל משפחתה ברגעים הקשים של מתקפת ה-7 באוקטובר.
מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל נאלצה שוקרון, שמוכרת גם כפיינליסטית התוכנית "הקינוח המושלם", לסגור את שני בתי הקפה שלה "אוריאוס" בקיבוץ ארז ובשדרות.
המרק התימני שהגישה בצירוף כיסונים, לפי מתכון שעליו גדלה בביתה, הביא את השופטים להגיב בתמימות דעים. "טעים בקטע לא נורמלי, המרק. חריף וטעים מאוד, מאוד, מאוד", אמר עליו השף יוסי שטרית. אסף גרניט אמר: "אני אעשה את זה קל, אני עפתי על המנה".
ביקשנו ממנה שתשתף אותנו במתכון. היום (שלישי) ישודר פרק נוסף של התוכנית.
מתכון למרק תימני עם כיסונים של אור שוקרון
רכיבים:
- מגש כנפיים (800 גרם עד 1 קילו)
- 2 בצלים
- 2 צרורות של כוסברה
- 2 גזרים
- 1 קישוא
- 10 שיני שום קלוף
- 2 כפות חוויאג'
- 1 כף מרק עוף
- 1 כף מלח
- 1 כף שטוחה פלפל שחור
- 1 כף שטוחה חילבה טחון
- 3 לימונים סחוטים
- קורט הל
- קורט ציפורן
- 1 כפית שטוחה כורכום
כיסונים:
לבצק -
- 1 קילו קמח
- 1 ביצה
- רבע כוס שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- כוס מים פושרים
למילוי -
- חצי קילו פרגית טחונה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 4 ענפי סלרי
- 5 שיני שום
- 1 בצל
- 1 כף פרורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית מרק עוף
לצלחות המנה -
- 1 צנצנת חריף מוכנה מראש
- 1 צנצנת חילבה מוכנה מראש
- צנצנת וונאגרינז (לקישוט המנה - אופציונלי)
- חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה:
למרק -
- מרתיחים מים.
- בסיר מחממים שמן וצולים את הכנפיים מעט, ביחד עם 2 בצלים חתוכים לקוביות גסות.
- מוסיפים מלח, פלפל, כורכום, חוויג', חילבה, מרק עוף ומערבבים.
- מוסיפים קוביות גזר, קוביות קישוא, 2 צרורות כוסברה קצוצים ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים, מיץ לימון ומבשלים כ-40 דקות.
- מסננים את המרק עם בד ומחזירים את הנוזלים לסיר ללא אש.
למלית הפרגית -
- שמים בקערה פרגית טחונה, מלח ואבקת מרק.
- טוחנים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הסלרי, הבצל, השום ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים כף של פרורי לחם ומעבדים את הכל יחד למלית אחידה.
לבצק הכיסונים -
- שמים את כל מרכיבי הבצק (קמח, מלח, ביצה, שמן ומים) במיקסר ולשים עד לאיחוד.
- שמים בצד למנוחה של 5-10 דקות.
- פותחים את הבצק דק דק בעזרת מערוך וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
יצירת הכיסונים -
- ממלאים בתערובת הפרגית וסוגרים את הכיסונים.
- מבשלים את הכיסונים במים רותחים עם מלח בין 5-7 דקות, עד שהכיסונים צפים.
- מעבירים את הכיסונים למרק המסונן ומערבבים לרתיחה.
הגשה -
- שמים 3-4 כיסונים בצלחת.
- שופכים מעל את המרק.
- שמים חילבה מוכן מראש, מעט חריף ואת העירית לקישוט.