הקיץ הוא ללא ספק זמנן של העגבניות. נכון, בשנים האחרונות אנו מתהדרים במהלך כל עונות השנה, בזן פרי פיתוח וטיפוח ישראלי בשם מגי - אבל חודשי הקיץ הם העונה המובהקת לירק האהוב (וכן, מבחינה קולינרית, עגבנייה היא ירק).
יש אינספור מתכוני עגבניות אבל אני מוצאת שהקרמבל הצנוע והמענג הזה הוא אחד המנצחים. הקרמבל יכול להיות מוגש כחלק מבראנץ׳ של סופשבוע, בתוספת למנת דג קלילה או אפילו כמנה בפני עצמה בליווי סלט עלים רענן.
קרמבל עגבניות
רכיבים:
רשימת חומרים ל-4 מנות
- 4 עגבניות מגי אדומות וגדולות
- ¼ כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקרמבל -
- 100 גרם קוביות חמאה קרה
- 140 גרם קמח לבן
- 50 גרם שקדים טחונים
- 1 כפית שטוחה מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית עלי תימין
אופן ההכנה:
1. לקרמבל: במעבד מזון, בפולסים, מכינים בצק קרמבל מכל הרכיבים עד שמתקבלים פירורי בצק פריך.
2. מפזרים על תבנית ואופים בתנור המחומם ל-180 מעלות, במשך כ-10 דקות עד שהקרמבל מזהיב. מצננים ומפוררים.
3. חותכים את העגבניות לפרוסות עגולות ועבות (כחצי סנטימטר לפרוסה). מסדרים על צלחת הגשה חסינת חום, יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל וצולים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות, במשך כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומקבלות גוון שחום בשוליים.
4. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל קרמבל אפוי ומגישים מיד.