הילדים רעבים בבית בחופש הגדול ובא לכם להכין להם משהו טעים? בדיוק לשם כך נוצר המתכון הזה לממרח עדשים כתומות ללא גלוטן בטעם פיצה על ידי רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.
כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לערב את הילדים בהכנת המנה, והנה לכם גם פעילות.
רכיבים:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1 כפית שמן זית
- 3 עגבניות גדולות
- 1 כפית מלח הימלאיה
- חופן בזיליקום
- כפית אורגנו יבש
הוראות הכנה:
- מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים הכתומות עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים.
- חולטים את העגבניות ומקלפים מהן את הקליפה.
- קוצצים את העגבניות והבזיליקום דק-דק.
- מכניסים למטחנה את העגבניות, שמן הזית, הבזיליקום, האורגנו, המלח והעדשים הכתומות עד לקבלת ממרח חלק.
אם תרצו, ניתן למרוח את הממרח בכריך הילדים לבית הספר או לנגב עם פיתה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו