רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר, שיתפה את "ישראל היום" במתכון לקנטוצ'יני - עוגיות הביסקוטי האיטלקיות - ללא גלוטן. תיהנו!
רכיבים:
- 70 מ"ל (70 גרם) מים חמימים
- 1/5 כפית שמרים יבשים
- 20 גרם סוכר קנים אורגני
- 100 גרם קמח תמי לביסקוויטים
- 80 גרם פירות יבשים קצוצים (שזיפים, תמרים, משמשים, אגוזי מלך, חמוציות, צימוקים)
- 20 גרם חמאת שקדים בכבישה קרה
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את המים, השמרים והסוכר.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה חלקה.
- מוסיפים את חמאת השקדים והפירות היבשים, ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית.
- משמנים את כפות הידיים, יוצרים כיכר מתערובת הבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- אופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות. מוציאים ומצננים מעט.
- פורסים את הכיכר לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, ומסדרים על רשת התנור.
- מכניסים לייבוש בתנור בחום של 140 מעלות למשך כ-35 דקות או עד לקבלת הפריכות הרצויה.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.