גם לילדים: מתכון לעוגיות קנטוצ'יני (ביסקוטי) ללא גלוטן

סיום החופש הגדול עוד רחוק, הילדים מבלים שעות ארוכות בבית בחוסר מעש – ואתם שוברים את הראש על מתכונים בריאים שאפשר להכין להם? • קבלו אחד שיעלה כמה חיוכים

עוגיות קנטוצ'יני. צילום: יחסי ציבור

רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר, שיתפה את "ישראל היום" במתכון לקנטוצ'יני - עוגיות הביסקוטי האיטלקיות - ללא גלוטן. תיהנו!

רכיבים:

  • 70 מ"ל (70 גרם) מים חמימים
  • 1/5 כפית שמרים יבשים
  • 20 גרם סוכר קנים אורגני
  • 100 גרם קמח תמי לביסקוויטים
  • 80 גרם פירות יבשים קצוצים (שזיפים, תמרים, משמשים, אגוזי מלך, חמוציות, צימוקים)
  • 20 גרם חמאת שקדים בכבישה קרה

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה את המים, השמרים והסוכר.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה חלקה.
  3. מוסיפים את חמאת השקדים והפירות היבשים, ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית.
  4. משמנים את כפות הידיים, יוצרים כיכר מתערובת הבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  5. אופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות. מוציאים ומצננים מעט.
  6. פורסים את הכיכר לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, ומסדרים על רשת התנור.
  7. מכניסים לייבוש בתנור בחום של 140 מעלות למשך כ-35 דקות או עד לקבלת הפריכות הרצויה.
  8. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר