מה עושים עם הסוף הקשה של הטחינה? מתכון לעוגיות שאסור לפספס

גם במשקע היבש והעיקש בתחתית צנצנת הטחינה הגולמית אפשר להשתמש • תוכלו ליצור באמצעותו את החיתוכיות הקיציות האלה • אפשר לשלב בהן כל ריבה שאוהבים ולשבץ פירות קיץ מרעננים שכבר התעייפו במקרר

ריבועי טחינה ואוכמניות. צילום: מאיה דרין

נכון שגם לכם נשאר משקע יבש ומרגיז בתחתית של צנצנת הטחינה?! ובכן, זוהי הזדמנות מצוינת להוסיף את המשקע העיקש הזה לבצק הפריך של החיתוכיות הקייציות האלה. הבצק יקבל טעם עדין ומעודן של טחינה שישמח את החך. ניצול השאריות ישמח את הנפש.

אפשר למלא את ריבועי הטחינה האלה בכל ריבת פרי שאוהבים, וכמובן לשבץ בפירות קיץ מרעננים שכבר התעייפו במקרר.

שלבו פירות מרעננים, צילום: מאיה דרין

ריבועי טחינה ואוכמניות

רכיבים:

רשימת חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ½ כוס שקדים טחונים
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח רגיל
  • 1/3 כוס סוכר דמררה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 חלמון ביצה

למילוי:

  • 4 כפות ריבת אוכמניות
  • חופן אוכמניות טריות, או קפואות (לא חובה)
אפשר לפזר סוכר מעל, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה חמאה, שקדים, קמח וסוכר. מעבדים בעוצמה בינונית עד ליצירת פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הטחינה וטוחנים בפולסים רק עד שהיא נטמעת והתערובת נותרת פירורית.
  3. שמים בקערה בצד חצי מכמות התערובת.
  4. לחצי שנותר במעבד המזון מוסיפים חלמון ומעבדים לבצק.
  5. משמנים את תבנית האינגליש קייק במעט חמאה ומשטחים את הבצק בתחתית התבנית.
  6. מורחים את הריבה על פני הבצק, כך שתכסה את כולו. אם רוצים, מפזרים חופן אוכמניות טריות על פני הריבה.
  7. מכסים בפירורי הקרמבל שנותרו.
  8. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שמזהיב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר