קיצית, מהירה, אותנטית: מתכון לפסטה אה לה לימונה

השף אסף גלזר ממסעדת "סילו" שיתף אותנו באופן הכנת המנה האיטלקית ששמה במרכז הבמה את הלימון • היא טעימה, קלילה ופשוטה להכנה

פסטה אה לה לימונה. צילום: ספיר רחמני

פסטה אה לה לימונה היא מנה איטלקית קלאסית קלה ומהירת הכנה, שמקדשת את חומר הגלם שלרוב משמש רק שחקן משנה - הלימון. ומה מתאים יותר לקיץ מאשר מתכון קליל ומרענן שכזה? 

השף אסף גלזר ממסעדת "סילו" האיטלקית בפארק פרס שבחולון, הסביר לנו איך להכין טליוליני אה לה לימונה בחמאת מרווה לימונית ופרמזן צעד אחר צעד. לאחרונה הוא יצר תפריט ספיישל ששם את הלימון במרכז הבמה במסעדה וזוהי אחת המנות שמוגשת בו.

תוכלו לשלב גם סוגים אחרים של פסטה במנה, אבל יש לציין שנהוג להכין אותה עם טליוליני - פסטה ארוכה ועבה יותר מספגטי, כך שהיא מתאימה בדיוק לרוטב הספציפי. אפשר לשלב אותה גם עם פסטה לינגוויני, שעונה בדיוק על אותו הצורך. 

המנה במסעדה, צילום: סילו

מתכון לפסטה אה לה לימונה

רכיבים:

  • 2 שיני שום פרוסות
  • 40 גרם חמאה
  • 3 עלי מרווה
  • 5 רבעי ארטישוק אלה-רומנה בשמן
  • 50 מ"ל יין לבן
  • חופן קצוץ של פטרוזיליה
  • לימון שלם - את החלק הפנימי של רבע ממנו נחתוך לקוביות. בחצי ממנו נשתמש למיץ. בקליפה נשתמש כגרידה בצלחות.  
  • 20 גרם פרמזן מגורד
  • 200 ג' פסטה מסוג לינגוויני או טליוליני מבושלת לפי הוראות יצרן
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, סוכר, צ'ילי גרוס (לפי הטעם).

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן בסיר עם הרבה מים ומלח (את הפסטה מכניסים לסיר רק לאחר שהמים רותחים). בסיום הבישול מסננים את הפסטה ושומרים קצת ממי הבישול.
  2. במחבת רחבה ועמוקה שמים חמאה, שום פרוס ועלי מרווה, ומאדים עד שמתחילים להריח מעט את השום - יש לשים לב שהשום לא נשרף, אחרת הוא גורם לטעמים מרים.
  3. מוסיפים למחבת את הארטישוק ורבע לימון טרי חתוך לקוביות (ללא החלק הלבן), לאחר בישול קצר מוסיפים יין לבן ומאדים עד שהיין מצטמצם מעט והאלכוהול מתנדף.
  4. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים מעט סוכר וצ'ילי גרוס.
  5. מכניסים את הפסטה לרוטב עם מעט מי בישול ומיץ מהלימון הטרי. מוסיפים פרמזן מגורד ופטרוזיליה ומבשלים כדקה.
  6. כשהרוטב עוטף את הפסטה מצלחתים ומגרדים מעל הפסטה מעט מקליפת הלימון (ללא החלק הלבן מאחר שהוא מריר).

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר