שילוב בין פאי לעוגת גבינה: המתכון שירשים את האורחים בחג

לקראת שבועות, ביקשנו מהקונדיטורית פנינה פאי לתת לנו מתכון מוצלח לעוגה מעניינת • לקחנו את שתי העוגות ושילבנו בין שתיהן - התוצאה יוצאת מתוקה וחמצמצה

השילוב בין עוגת גבינה ופאי. צילום: פנינה פאי

לקראת שבועות, ביקשנו מהקונדיטורית פנינה פאי לתת לנו מתכון מוצלח לעוגה מעניינת לחג. בגלל שפנינה מזוהה עם עוגת הפאי וחג השבועות עם עוגת הגבינה, אז לקחנו את שתי העוגות ושילבנו בין שתיהן - התוצאה יוצאת מתוקה וחמצמצה, ותגרום לאורחים שלכם להתפעל מיכולות האפייה שלכם.

יש שלושה שלבים לעוגה אך ניתן להכין את הבצק כשלושה ימים מראש ולשמור במקרר, כך גם את הקרם הטרופי, מה שיגרום לרמת הלחץ לרדת משמעותית לפני האירוח בחג. את הפאי ניתן לאפות יום לפני החג ולשמור בקופסא סגורה במקרר עד ההגשה.

הקינוח של פנינה פאי, צילום: פרטי

מתכון לפאי עוגת גבינה

עבור פאי בקוטר 24

לבצק פריך שקדים

מצרכים:

• 400 גרם קמח
• 130 גרם סוכר
• כפית מלח
• 100 גרם שקדים טחונים
• 1 ביצה
• 280 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה (אפשר גם במעבד מזון), במהירות איטית-בינונית את החמאה והסוכר עד קבלת מרקם אחיד.

2. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שהתערובת מתאחדת. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות.

3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ לפחות ובגודל הגדול מעט מגודל התבנית.

4. מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס. מורידים את השוליים של הבצק בעזרת סכין ומכניסים להקפאה ל-20 דקות לפחות.

5. מחממים תנור על 170 מעלות וישר מכניסים לאפייה את תבנית הפאי עם הבצק הקפוא לרבע שעה אפייה. מצננים בצד ומתחילים בהכנת מילוי הפאי.

למלית הגבינה

מצרכים:

• 500 גרם גבינה לבנה 9%
• 100 גרם שמנת חמוצה 15%
• 100 גרם סוכר
• 2 ביצים
• חצי כפית מחית וניל
• גרידת חצי לימון
• 20 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה נשים את כל המרכיבים ונערבב בעזרת מטרפה ידנית עד שהמסה חלקה, נשפוך לתבנית הפאי הקרה ונכניס בחזרה לאפייה לעוד כ-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה למעלה.

2. מוציאים אותה ומקררים אותה לחלוטין לפני שמורחים אותה בקרם הטרופי ומגישים.

 

קרם טרופי

מצרכים:

• 75 גרם מחית מנגו
• 75 גרם מחית פסיפלורה
• 150 גרם סוכר
• 3 ביצים
• 1 חלמון
• 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני-קטן שמים את כל המצרכים של הקרם הטרופי פרט לחמאה. מבשלים על אש קטנה, תוך כדי טריפה קבועה, עד שנוצר קרם במרקם של טחינה.

2. מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.

3. מסננים את הקרם עם מסננת כדי לוודא שאין חתיכות של ביצה שנקרשה.
מכסים את הקרם עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים. כשפאי הגבינה קר ניתן למרוח עליו את הקרם הטרופי ולהגיש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר