פקאנים במקום קמח: מתכון לבראוניז משגעות ללא גלוטן

ביקשנו משלי בר-ניב, השף קונדיטורית של המסעדה המובילה "ג'ורג' וג'ון", להכין לנו קינוח טעים ומנחם שלא מכיל קמח • "אני מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד ופקאנים, אז החלטתי לגרוס ולטחון אותם", היא מסבירה • מומלץ לאכול ישר מהמקפיא

בראוניז של שלי בר-ניב. צילום: איתיאל ציון

אחד הקינוחים הכי כיפים ומנחמים הוא עוגיות בראוניז שוקולדיות ונימוחות. ביקשנו משלי בר-ניב, השף קונדיטורית של אחת המסעדות הטובות בישראל, "ג'ורג' וג'ון", להכין לנו אותן גם בגרסה שלא כוללת קמח - כך גם צליאקים יכולים ליהנות מהמנה.  

"זה המתכון הקלאסי שלי לבראוניז. אני הכי אוהבת אותו ומכינה אותו כבר שנים", אומרת בר-ניב. "במתכון המקורי יש כמות די קטנה של קמח. מכיוון שאני מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד ופקאנים החלטתי לקחת פקאנים, לגרוס ולטחון אותם, ולהחליף עם זה את הקמח במתכון". 

שילוב של שוקולד, פקאן ופרלינה, צילום: איתיאל ציון

זה לא גורע מהמנה?

"בגלל שהקמח לא כל כך מהותי בה, ניתן לעשות את זה. זה בעצם נותן לנו מרקם ממש מגניב".

ולכל מי שמעדיפים עוגיות בראוניז חמות - בר-ניב, אגב, ממליצה לאכול אותן דווקא ישירות מהמקפיא או לתת להן להפשיר מעט "כי זה הכי כיף ויוצא במרקם ממש נחמד", היא אומרת ומוסיפה: "שילוב של פרלינה (סוג של מחית מאגוזים), של שוקולד ושל פקאן הוא המושלם בעיני. זה גם שילוב שיש לנו במסעדת ג'ורג' וג'ון באחד הקינוחים, לכן חשבתי להפוך את זה לבראוניז". 

שילוב מנצח,

מתכון לבראוניז פקאן ללא גלוטן

פרלינה פקאן -

רכיבים:

  • 100 גרם פקאן
  • 10 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפקאן היטב בתנור שמכוון ל-170 מעלות במשך כ-10 עד 20 דקות עד שהכל משחים היטב.
  2. מיד כשזה עוד חם, מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם האבקת סוכר עד שנוצרת מחית.
מזלפים נקודות פרלינה ומניחים פקאנים,

בראוניז

רכיבים:

  • 300 גרם חמאה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם סוכר
  • 3 יח׳ ביצים
  • 150 גרם פקאן טחון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. ממיסים יחד חמאה ושוקולד מריר (על באן מרי, או בפולסים במיקרו).
  2. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים 3-4 דקות כדי לקרר את המסה.
  4. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.
  5. מוסיפים פקאן טחון וקורט מלח, ומקציפים עוד 3 דקות.
  6. מעבירים לתבנית 20 על 30, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
  7. מזלפים נקודות של פרלינה הפקאן ומניחים מעל פקאנים שלמים.
בתיאבון, צילום: איתיאל ציון

אפייה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מכניסים את הבראוניז ומנמיכים את חום התנור ל-155 מעלות. אופים 8 דקות, לאחר מכן מורידים את החום ל-135 ואופים למשך 16 דקות נוספות.
  3. את התבנית מעבירים ישר למקפיא עד שהמאפה הופך יציב לחלוטין.
  4. מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות.
  5. שומרים בהקפאה.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר